"Kosta stao za govornicu, ispituje ga majka ubijenog dečaka": Počelo suđenje roditeljima o slučaju Ribnikar!
Dečak ubica i njegov otac, Foto: Nemanja Nikolić, Zorana Jevtić

suđenje

"Kosta stao za govornicu, ispituje ga majka ubijenog dečaka": Počelo suđenje roditeljima o slučaju Ribnikar!

Ulaz u bolnicu bio je zaklonjen paravanima, a pripadnici policije zaklonili su telo dečaka ubice!

Objavljeno: 11:24h

Dečak ubica izveden je oko 8.30 iz bolnice u kojoj se nalazio od trenutka kada je izvršio masakr u OŠ "Vladislav Ribnikar". On je sanitetom u pratnji policije prevezen do zgrade Specijalnog suda gde će danas nastaviti da odgovara na pitanja članova porodica žrtava, ali i svojih roditelja.

Kosta Kecmanović
foto: Nemanja Nikolić

Ulaz u bolnicu bio je zaklonjen paravanima, a pripadnici policije zaklonili su telo dečaka ubice.

U zgradi Specijalnog suda u Beogradu danas će se nastaviti suđenje roditeljima dečaka ubice, Miljani i Vladimiru Kecmanović. Za danas je planirano da dečak ubica, koji je 3. maja 2023. godine počinio masakr u školi "Vladislav Ribnikar", nastavi da odgovara na pitanja članova porodice nastradalih, ali i na pitanja svojih roditelja budući da su Kecmanovići to na prošlom ročištu zatražili od sudije.

Ulaz u bolnicu bio je zaklonjen paravanima, a pripadnici policije zaklonili su telo dečaka ubice.

Stao za govornicu

Dečak ubica je u 10:18 časova stao za govornicu i počeo da iznosi svoje svedočenje. Prema saznanjima Kurira, ispitivanje počinje majka ubijenog dečaka Suzana Čikić koja je na prethodnom suđenju već postavljala pitanja svedoku.

Bio u lošim odnosima sa majkom

Dečak ubica je u svojstvu svedoka u sudnici potvrdio navode optužnice protiv njegovog oca, da je lako došao do oružja koje je čuvao u stanu i iz njega ispalio hice. Takođe, on je naveo da je glavni okidač da počini ovakav zločin bila njegova majka. Kako su mediji preneli, dečak je tokom ispitivanja rekao da je majka stalno od njega zahtevala da bude najbolji, a da je vikala na njega kada to nije bio.

"Majka je stalno tražila da budem najbolji. Ljutila se i vikada kada to nisam bio, ljutio sam se i ja zbog toga na nju", rekao je prema nezvaničnom informacijama.

Na pitanje da li je to uticalo na njega da počini nezapamćeni zločin, on je prema nezvaničnim informacijama odgovorio: "Da, uticalo je".

Zločin planirao nekoliko meseci

Naveo je i da je planirao da masakr počne u svom odeljenju, a da su mu meta "generalno bili učenici sedmog razreda jer se osećao odbačeno". Na pitanje da li ga je slika koju je imao pred sobom dok je pucao u drugare u učionici naterala da prestane, kratko je rekao: "Ne".

Kosta Kecmanović
foto: Zorana Jevtić

Podsećamo, u zgradi Specijalnog suda u Beogradu danas će se nastaviti suđenje roditeljima dečaka ubice, Miljani i Vladimiru Kecmanović. Za danas je planirano da dečak ubica, koji je 3. maja 2023. godine počinio masakr u školi "Vladislav Ribnikar", nastavi da odgovara na pitanja članova porodice nastradalih, ali i na pitanja svojih roditelja budući da su Kecmanovići to na prošlom ročištu zatražili od sudije.

Dečak ubica je 8. oktobra prvi put izašao iz bolnice u kojoj se nalazi od trenutka kada je počinio masakr, te je kolima Hitne pomoći, u pratnji policije, došao u Specijalni sud gde je pristao da svedoči protiv svojih roditelja. On je četiri sata davao iskaz.

Kosta Kecmanović
foto: Zorana Jevtić

On je naveo da je nakon pucnjave izvadio okvir od pištolja i odbacio oružje dalje od sebe.

Na pitanje zašto je to učinio, rekao je: "Zbog lične bezbednosti, da me policija ne ubije".

Bonus video:

04:53

Sudski veštak i advokat o podizanju optužnice za ubistvo Danke Ilić

(Espreso/Blic/Dijana Bogosav/Preneo D.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.