Oglasila se majka ubijenog Andrije Ćikića: "Kako to odrasli nisu videli da je dečak ubica bio čudan?"
Dečka ubica i njegov otac, Foto: Privatna arhiva/Kurir, Nemanja Nikolić

monstrum

Oglasila se majka ubijenog Andrije Ćikića: "Kako to odrasli nisu videli da je dečak ubica bio čudan?"

Ona je naglasila da će roditelji u tom slučaju drugačije gledati na svoju decu i verovatno pravovremeno reagovat

Objavljeno:

Majka Andrije Čikića, dečaka koji je izgubio život u masakru u "Ribnikaru" kada je maloletni K. K. ubio 9 svojih drugova i čuvara škole govorila je o tom strašnom zločinu za TV Prvu.

"Čovek traži razlog zašto diše, zbog čega živi. Ja nemam više dece i pokušavam da nađem neki razlog. Ja svog sina ne mogu da vratim, ali ću uraditi sve da ne nastrada još neko dete. Pokušavam da razumem šta se desilo i kako je moglo da se desi, ko je odgovoran za to. Kako je moguće da niko nije odgovoran za 10 ugašenih života. Moramo pod hitno da menjamo nešto u našem sistemu kako se ovo ne bi ponovilo", rekla je Suzana Stanković Čikić.

"Mi smo svesni da je nasilje postalo suviše prisutno u našem društvu. Čini mi se da je nakon tragedije nasilje eskaliralo. Zbog toga je važno da se spusti starosna granica krivične odgovornosti. Maloletno lice treba da bude dovoljno zrelo i svesno posledica. Mi roditelji smo odgovorni za svoju decu. Svi treba da se trgnemo i probudimo, jer će se drugačije i roditelji ponašati kada budu znali da će snositi odgovornost za ono što njihova deca rade", dodala je Stanković Čikić.

Ona je naglasila da će roditelji u tom slučaju drugačije gledati na svoju decu i verovatno pravovremeno reagovati.

Posebno je bolno to što za sada niko nije odgovoran za ovako stravičan zločin.

"Ja mislim da su roditelji dobrim delom odgovorni za ono što se desilo. Kako je moguće da niko nije primetio da dete ima probleme? Sada nakon tragedije čujem od nekih njegovih vršnjaka da je bio čudan. Kako je moguće da odrasle osobe to nisu videle? To je nešto o čemu u budućnosti treba da vodimo računa. Deca moraju da budu svesna da sve što rade ima svoje posledice", dodala je majka nastradalog dečaka.

Ona je naglasila da roditelji treba da shvate da roditeljstvo nije igra, te da se sistem vrednosti iskrivio i uloga porodice izgubila.

Bonus video:

04:01

RIBNIKAR JE OSTAVIO DUBOK TRAG U DRUŠTVU Mršević godinu dana nakon masakra: To je nepredvidiv zločin je doneo velike posledice!

(Espreso/Telegraf.rs/Preneo D.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.