"Tragičan bilans žrtava se povećao na 11": Oglasio se ministar Dačić povodom tragedije na Drini
Ivica Dačić, Foto: Nemanja Nikolić

Pronađena i jedanaesta žrtva tragedije

"Tragičan bilans žrtava se povećao na 11": Oglasio se ministar Dačić povodom tragedije na Drini

U ovom trenutku se pretpostavlja da je među njima osam sirijskih državljana, dva egipatska državljana, kao i jedan irački državljanin

Objavljeno: 16:16h

Potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da je danas na levoj obali reke Drine, na teritoriji Bosne i Hercegovine, pronađeno još jedno muško beživotno telo iregularnog migranta.

- U mestu Donje Bukovo na teritoriji Bosne i Hercegovine izvučeno je telo muškarca, iregularnog migranta, čime se tragičan bilans žrtava jučerašnje nesreće na Drini povećao na jedanaest i prema našim informacijama upravo toliko lica se vodilo kao nestalo. Pripadnici MUP-a, forenzičari, preduzeli su sve mere, radnje i postupke na osnovu kojih će vršiti identifikaciju žrtava - rekao je Dačić.

1 / 4 Foto: Kurir

Kako navodi, u ovom trenutku se pretpostavlja da je među njima osam sirijskih državljana, dva egipatska državljana, kao i jedan irački državljanin.

- Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Policijske uprave Šabac, Uprave granične policije i ronioci Žandarmerije su i dalje na terenu i vršiće dalje pretrage. Ministarstvo unutrašnjih poslova intenzivno radi na identifikaciji i procesuiranju lica koja su organizovala i prevozila iregularne migrnate sa teritorije Republike Srbije ka teritoriji Republike Srpske - izjavio je ministar Dačić.

Bonus video:

00:38

Drina ispod Ljubovije i Bratunca

(Espreso/ Blic/Prenela M.L.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.