Iz Drine izvučeno 8 tela utopljenih migranata: Od 18 preživelih, njih desetoro su maloletni (FOTO)
Drina, Foto: Kurir

OGLASIO SE MINISTAR DAČIĆ

Iz Drine izvučeno 8 tela utopljenih migranata: Od 18 preživelih, njih desetoro su maloletni (FOTO)

Graničnoj policiji Ljubovija prijavljeno od strane Graničnih organa Bosne i Hercegovine, da se tokom noći na Drini prevrnuo čamac sa iregularnim migrantima

Objavljeno:

Potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da su pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova pretragom reke Drine i sprudova u mestu Vrhpolje kod Ljubovije pronašli sedam tela iregularnih migranata koji su se utopili nakon što se noćas prevrnuo čamac, kao i da je izvlačenje jednog od njih u toku, dok je na teritoriji BiH pronađeno još jedno telo.

- Pripadnici Sektora za vanredne situacije tokom pretrage terena izvukli su kod mesta Vrhpolje na obalu beživotna tela šest iregularnih migranata koji su iz Srbije pokušali da pređu reku između mesta Drlača kod Ljubovije i Orlice u opštini Zvornik. Takođe, na području Vrhpolja je uočeno još jedno telo na nepristupačnom terenu i pripadnici Ronilačke jedinice Žandarmerije intenzivno rade na izvlačenju, dok je na teritoriji Bosne i Hercegovine u visini mesta Lonjina pronađeno još jedno telo. Policija i vatrogasci-spasioci nastavljaju dalju pretragu reke Drine i terena oko nje. Od ukupno 18 preživelih iregularnih migranata, 16 je iz Sirije i dvoje iz Egipta. Takođe, od tog broja osam je punoletnih, a 10 maloletnih lica, dok je identifikacija beživotnih tela u toku - poručio je ministar Dačić i dodao da Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije u vezi sa ovim događajem sve vreme sarađuje sa Ministarstvom unutrašnjih poslova Republike Srpske.

1 / 4 Foto: Kurir

Podsetimo, jutros je Graničnoj policiji Ljubovija prijavljeno od strane Graničnih organa Bosne i Hercegovine, da se tokom noći na Drini prevrnuo čamac sa iregularnim migrantima, koji su iz Srbije pokušali da pređu reku između mesta Drlača u opštini Ljubovija i Orlice u opštini Bratunac.

Odmah po prijavi, na lice mesta upućeni su pripadnici policije i Sektora za vanredne situacije i intezivno se pretraživala reka i priobalje. Prema rečima iregularnih migranata koji su došli do obale, u čamcu je bilo oko 25 osoba, a policija i vatrogasci-spasioci zatekli su na obali 18 osoba.

Bonus video:

00:43

EKOLOŠKA KATASTROFA KOD VIŠEGRADA! UŽASAN PRIZOR NA DRINI - Jedna od NAJLEPŠIH evropskih reka GUŠI se u đubretu (KURIR TELEVIZIJA)

(Espreso/ Kurir/ Prenela M.L.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.