Danas sahranjuju decu i taksistu iz Lazarevca: Ranije se tamo čula dečja graja, a sada samo plač
Lazarevac, Foto: Kurir

TUGA DO NEBA

Danas sahranjuju decu i taksistu iz Lazarevca: Ranije se tamo čula dečja graja, a sada samo plač

Sahrane svih stradalih na pružnom prelazu u mestu Petka kod Lazarevca održaće se danas u 13 časova

Objavljeno: 11:42h

Porodica poginulog taksiste Milana Lazarevića (69) iz sela Brajkovac kod Lazarevca, neutešna je posle njegovog odlaska, a kako kažu, još teže im je zbogsmrti dečaka (12) i njegove sestre (14), koji su poginuli vozeći se sa Lazarevićem.

Lazareviću su, kako se saznaje od njihovih prijatelja, nakon tragedije stupili u kontakt sa porodicom dečaka i devojčice, kako bi im izjavili saučešće i stavili do znanja da saosećaju sa njima, te da su zajedno u ovom velikom bolu.

- Naš Brka taksista, kako smo ga svi zvali, proživeo je veliki deo života, ostvario je ono što je želeo i lepo je živeo. Iza njega je ostalo petoro dece, iako je najmlađeg sina kasno dobio i nije dočekao da ga isprati u vojsku, što smo imali u planu zajednički da proslavimo. Ali, znamo kako je kad izgubiš nekog voljenog, a tek kada se radi o deci, to je tuga, oni su tek zakoračili u život - priča za Kurir prijateljica porodice Lazarević.

Kako kaže naša sagovornica, oni su se plašili reakcije porodice nastradalih mališana, s obzirom na to da je do nesreće dovela greška taksiste koji je kobnog dana, 19. avgusta, povezao decu i njihovog oca Milana D. (28) u akva park na Ubu. Podsetimo, "audi" kojim je Lazarević upravljao izleteo je bez stajanja na purgu i voz ga je udario. Nesreću je preživeo samo otac mališana.

- Plašili smo se njihove reakcije, oni su izgubili decu i imaju puno pravo nekoga da krive, ali nadamo se da to neće stvoriti razdor među nama, saosećamo sa njihovom boli i teško nam je što su doživeli da spremaju sahranu deci od 12 i 14 godina. Mi smo uz njih u ovim teškim trenucima - dodala je naša sagovornica i, kako kaže, porodica taksiste ima u planu da poseti drugu porodicu, zapali sveću deci i odnese venac.

- Jedan član porodice Lazarević pozvao je telefonom strica poginule dece. Izjavio je saučešće u ime cele porodice. Pored toga, želeli bi da i lično izjave saučešće, uplae sveću i donesu venac - kaže sagovornica.

1 / 6 Foto: Kurir

Sahrane

Sahrane svih stradalih na pružnom prelazu u mestu Petka kod Lazarevca održaće se danas u 13 časova. Dečak i devojčica biće sahranjeni u Lukavici, a grobno mesto taksiste biće u selu Brajkovac.

Dani nakon velike tragedije u okolini Lazarevca prolaze u tišini, iako se, kako kažu meštani, do skoro u svakom dvorištu redovno čula dečija graja. Sada telefoni non-stop zvone, a prijatelji pokojne dece su i dalje u šoku da njihovih školskih drugara više nema.

- To su bila deca za primer, divna i puna života, obožavali su da se skupljaju ovde u ulici i igraju. Radovali su se čak i početku školske godine, kako bi videli i ostale drugare koje preko leta ne viđaju, a sada telefoni non-stop zvone, osnovci zovu i u neverici pitaju da li je tačno da njihovih drugara više nema. Tuga, jednostavno velika tuga - kaže meštanka Lukavice.

Bonus video:

00:42

Snimci sa mesta nesreće kod Lazarevca

(Espreso / Kurir / Tatjana Vasiljević / Prenela: A.P)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.