Kolika je kazna za gaženje pešaka od strane vozila bez vozača? Mnoge je ovo zanimalo nakon užasa na Vračaru!
Saobraćajna policija, ilustracija, Foto: RINA/Ustupljene fotografije

strašno

Kolika je kazna za gaženje pešaka od strane vozila bez vozača? Mnoge je ovo zanimalo nakon užasa na Vračaru!

Kako su mediji preneli, auto je bukvalno prešao preko devojke i nastavio dalje. Usput je udario u još dva automobila, pre nego što se zaustavio

Objavljeno:

Devojku J.A. (28) završila je u Urgentnom centru u Beogradu nakon što ju je "pokosio" automobil bez vozača sinoć oko 22 časa.

Naime, ona se kretala trotoarom u Timočkoj ulici kada je naletelo vozilo "folksvagen polo" bez vozača u njemu.

Kako su mediji preneli, auto je bukvalno prešao preko devojke i nastavio dalje. Usput je udario u još dva automobila, pre nego što se zaustavio.

Nažalost, poslednje informacije iz Univerzitetskog kliničkog centra Srbije su da je devojka u veoma teškom stanju i da joj se lekari bore za život.

U UKCS su nezvanično objavili da je devojka zadobila po život opasne povrede glave i kičme, intubirana je na mehaničkoj ventilacionoj potpori.

Hitna pomoć, ilustracija
Hitna pomoć, ilustracijafoto: Espreso.co.rs

U međuvremenu, dežurni tužilac Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu naložio je podnošenje krivične prijave protiv vozača čiji je automobil udario devojku.

- Do nezgode je došlo sinoć između 22 i 23 sata, a tužilac je obavio uviđaj - rečeno je Tanjugu u tom tužilaštvu a pretpostavlja se da vozač nije povukao ručnu.

Profesor Saobraćajnog fakulteta Milan Vujanić kaže za 24sedam da vozaču preti ista kazna kao da je bio u vozilu.

- Ista je kazna kao da je on vozio. Vozač ima obavezu da obezbedi auto od samog pokretanja do parkiranja. I biće kažnjen zbog ovoga - rekao je Vujanić.

Profesor dodaje da će kazna zavisiti od toga šta će se dogoditi sa povređenom devojkom, ali da je neizvesna zatvorska kazna.

- Ovo je teška telesna povreda i pošto nema otežavajućih okolnosti, poput alkoholizma i opijata, onda može da dobije od jedne do pet godina zatvora. Pa čak i osam godina - objasnio je Vujanić.

Bonus video:

20:52

POPODNEVNI DNEVNIK 28.06.2024

(Espreso/24sedam/R.M/Preneo: V.Š)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.