Ponovo se oglasio MUP o ubistvu srpskog policajca: Jedna stvar im je bila sumnjiva kada su videli automobil
Ubijeni Nikola Krsmanović, Foto: ATA Images, Facebook

strašan zločin

Ponovo se oglasio MUP o ubistvu srpskog policajca: Jedna stvar im je bila sumnjiva kada su videli automobil

Opsežna potraga za napadačem čiji se identitet još utvrđuje

Objavljeno: 12:47h

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da je ubistvo policajca Nikole Krsmanovića (34) i ranjavanje policajca Vjekoslava Ilića (50) prilikom kontrole vozila na kontrolnom punktu u Lipničkom Šoru, najverovatnije teroristički akt koji dolazi sa Kosova i Metohije od strane albanskih struktura.

Opsežna potraga za napadačem čiji se identitet još utvrđuje, i dalje traje, a prema rečima ministra Dačića, policija je uhapsila Mithata Hadžića iz Tutina koji se sumnjiči da je osumnjičenog automobilom tutinskih registracionih oznaka preuzeo u Preševu i vozio u pravcu Loznice.

Ubijeni Nikola Krsmanović
Ubijeni Nikola Krsmanovićfoto: Kurir.rs/Facebook

- Naši policajci su primetili automobil i bilo im je sumnjivo šta će automobil iz Tutina blizu granice prema Bosni i Hercegovini. Prilikom utvrđivanja identiteta osumnjičeni je izvadio pištolj i pucao u dva policajca. Jedan je onako ranjen odgovorio paljbom, ali nije uspeo da ga pogodi - rekao je ministar i dodao da osumnjičeni za ubistvo i ranjavanje policajaca nije evidentiran na administrativnim prelazima niti na graničnim s obzirom na to da je pronađena nemačka lična karta, a zbog čega je srpska policija kontaktirala nemačke kolege i vrše se provere.

Podsetimo, na licu mesta policija je pronašla pasoš izdat od strane privremenih institucija takozvanog Kosova na ime Hajrizi Artan (1991) i nemačku ličnu kartu.

Ministar Dačić je istakao da se još utvrđuje da li pronađena dokumenta pripadaju osumnjičenom jer postoje sumnje da je koristio lična dokumenta njegovog brata koji je poznat policiji zbog ubistva ruskog vojnika na Kosovu i Metohiji i koji je pobegao iz zatvora 6. jula.

Policija/Ilustracija
Policija/Ilustracijafoto: Printscreen Instagram / zozi_infomedia

Bonus video:

05:37

BOŽIDAR SPASIĆ ZA KURIR TELEVIZIJU: Ubica našeg policajca je bio spreman na pucanje, metak mu već bio u cevi

(Espreso/Kurir/Prenela: N.J)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.