OSUĐEN ČOVEK KOJI JE SVOJU ĆERKU DRŽAO ZATOČENU U KADI U STANU U BEOGRADU: Evo kolika kazna čeka monstruma!
Uroš Pašajlić, Foto: Kurir, Printscreen/Instagram

PALA ODLUKA

OSUĐEN ČOVEK KOJI JE SVOJU ĆERKU DRŽAO ZATOČENU U KADI U STANU U BEOGRADU: Evo kolika kazna čeka monstruma!

Uroš Pašajlić više puta je opomenut od strane sudije jer je u svojoj završnoj reči govorio o događajima koji nisu predmet optižnice

Objavljeno: 15:13h

Uroš Pašajlić, optužen da je maloletnu ćerku danima držao samu zaključanu u stanu na Zvezdari, ali i da tadažnjoj partnerki Ivani Ž. nije dozvoljavao da napusti zajednički stan, osuđen je na 7 i osam meseci godina zatvora.

Tokom današnjeg iznošenja završnih reči, tužilac i punomočnica maloletne devojčice zatražile su maksimačnu zatvorsku kaznu za oba krivična dela za koja je Pašajlić optužen, dok je njegov branilac Nemanja Lukić rekao da Pašajlić u odnosu na ćerku nije počinio porodilno nasilje, već krivično delo zašostavljanje i zlostavljanje maloletnog deteta. Istakao je i da Pašajlić nije počinio krivično delo zlostavljanje i mučenje u odnosu na Ivanu Ž.

Uroš Pašajlič više puta je opomenut od strane sudije jer je u svojoj završnoj reči govorio o događajima koji nisu predmet optižnice.

Naposletku je rekao da je godinama brinuo o ćerki i da je "bila u najboljim uslovima". Rekao je da je sva njegova pažnja bila usmerena na ćerku dok nije upoznao Ivanu Ž.

- Pogađa me što sam odvojen od ćerke, žao mi je što je tako ispalo. Bio sam narkoman, imao sam psihičke probleme. Institucija mi nisu pomogle. Žao mi je što sam upoznao Ivanu, nismo bili adekvatan par. Trebalo je da se posvetim ćerki. Pogrešio sam i treba da budem kažnjen. Želim da se lečim, da ne budem narkoman i da jednom budem staratelj, odnosno roditelj, svojoj ćerki - rekao je Pašajlić.

Uroš Pašajlić
Uroš Pašajlićfoto: Zorana Jevtić

Kako je istakao, ne priznaje da je izvršio krivično delo nad Ivanom Ž. i "to je sve izmišljotina".

- Želela je da istane sa mnom, napravila je ceo cirkus da bi mi se osvetila i da bi ona prekinula vezu. Smišljeno je ušla u ulogu žrtve, njena veštačenja nisu uspela, ona je izmanipulisala veštake - dodao je.

Optužen za dva krivična dela

Uroš Pašajlić se od 28. marta prošle godine nalazi u pritvoru.

Njemu se optužnicom teret stavljaju krivična dela nasilje u porodici i zlostavljanje i mučenje, kao i da je tokom 2022. godine do 24. marta ove godine, bezobzirnim ponašanjem ugrožavao telesni integritet i duševno stanje svoje ćerke, maloletne oštećene L. P.

Time je učinio krivično delo nasilje u porodici sa krivičnim delom zlostavljanje i mučenje koje je učinio na štetu emotivne partnerke Ivane Ž, na taj način što ju je u kontinuitetu zastrašivao, pretio, vređao je i držao zatvorenu u stanu.

Tužilaštvo će za izvršenje svakog od navedenih krivičnih dela predložiti sudu izricanje maksimalne kazne prema okrivljenom, kao i izricanje mere bezbednosti obaveznog lečenja narkomana i obaveznog lečenja alkoholičara, u skladu sa nalazom i mišljenjem sudskog veštaka.

Bonus video:

00:00

JURIĆ OŠTRO POSLE AKCIJE ARMAGEDON: Nije isključeno da će zlostavljanje dece snimati i u Srbiji

(Espreso/ Telegraf/ Prenela: T.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.