Skoro cela plata ode
DOMAĆINI, OTVARAJTE SLAMARICE: Za slavsku trpezu potrebno 300 evra!
Ribe su neizostavne na posnim trpezama i gotovo svaka domaćica ih priprema na sebi svojstven način. U našim lokalnim prodavnicama i ribarnicama najprodavanija riba je oslić, za koju treba izdvojiti od 320 do 390 dinara po kilogramu. Među najtraženijim ribama je i pastrmka, koja je nešto skuplja.
Za one koji pripremaju mrsnu slavu, praseće meso već je sniženo u nekim trgovinama, kilogram staje od 300 do 420 dinara. Čajna može da se kupi i za 690 dinara za kilogram, pršute već od 890, kačkavalji od 700 dinara...
U periodu godine kada veliki deo kupaca priprema slavsku trpezu, u prodavnicama “Maksi”, “Tempo” i “Šop en gou” priprema se posebna ponuda.
- Već od ovog vikenda (od petka 11. novembra) u “Maksi” supermarketima kupci će biti u prilici da pazare namirnice za obeležavanje slave po promotivnim cenama - kaže za “Novosti” Nikola Papak, menadžer za odnose s javnošću kompanije “Delez”.
- Posebno je povoljna ponuda čajne kobasice, sira trapista, stišnjene šunke i čokolade za kuvanje. Istovremeno svi oni koji na slavu odlaze kao gosti, moći će da pronađu veliku ponudu najkvalitetnijih vina, čokolada i kafe, ali i poseban slavski poklon paket - vino, kafa od 200 grama i praline po ceni od 549 dinara.
Domaćini koji će namirnice za slavku trpezu pazariti u “Tempo” hipermarketima biće u prilici da pronađu pršutu koja je snižena i do 50 odsto, ali i proizvode neophodne za pripremu kolača, kao što su ulje, brašno i margarin po akcijskim cenama. Posebna pogodnost koja važi od ovog petka 11. novembra za sve “Tempo” kupce koji se odluče za kupovinu gajbe piva, paket gazirane vode dobijaju po ceni od 1 dinara.
Olivera Ćirković, pi-ar menadžer “Univereksporta” kaže da i ova trgovačka kuća spremno dočekuje ovogodišnju sezonu slava.
- U našim prodajnim objektima omogućićemo potrošačima da svoju slavsku trpezu popune namirnicama po veoma sniženim cenama, od suvomesnatih proizvoda, namirnica neophodnih za pripremu slavskih jela, do pića koje je neizostavni deo svakog slavlja - dodaje Ćirkovićeva.
(Espreso.co.rs / Novosti)