Evo koji proizvodi za bebe će biti sniženi u okviru akcije "Najbolja cena": Pelene jeftinije za čak 1.000 dinara
Prodavnica/Ilustracija, Foto: EPA TOLGA AKMEN, Espreso, AP Photo Daniel Ceng

spisak

Evo koji proizvodi za bebe će biti sniženi u okviru akcije "Najbolja cena": Pelene jeftinije za čak 1.000 dinara

Međutim, mnoge građane je interesovalo koje niže cene mogu da očekuju roditelji koji imaju jedno ili više dece

Objavljeno:

Od 1. septembra do kraja oktobra u okviru akcije "Najbolja cena" po cenama koje su povoljnije od akcijskih u 2.500 maloprodajnih objekata moći ćemo da kupimo 81 vrstu proizvoda, zapravo 700 konkretnih proizvoda.

Među namirnicama koje će biti snižene naći će se i praška šunka, povrće, voće, čak i hrana za pse.

Međutim, mnoge građane je interesovalo koje niže cene mogu da očekuju roditelji koji imaju jedno ili više dece, odnosno, koji će proizvodi za bebe biti jeftiniji.

Tako, pelene će imati najbolju cenu, najavio je premijer, što znači da će sa 2.029,99 dinara biti snižene na 1.299 dinara.

Najbolja cena
Najbolja cenafoto: Kurir TV

Odnosno, pelene za bebe 60 komada koštaće 28,64 odsto manje.

Dečiji šampon od 400 ml ubuduće će biti jeftiniji za 34,81 odsto. Dalje, kašice za bebe od 190 grama biće snižene 21,78 odsto.

Za roditelje je bitna i cena praška za veš, pakovanje od 5,4 kilograma imaće sniženu cenu sa 3.324,99 dinara na 1399,99 dinara.

U septembru novi zakon kojim se značajno uvećava dodatak za porodice sa decom

Premijer Miloš Vučević najavio je da bi u septembru trebalo da bude usvojen i novi zakon o podsticajima za porodice sa decom, kojim će biti značajno uvećan dodatak za prvo, drugo, treće i četvrto dete.

Pelene
Pelenefoto: Profimedia

"Da u septembru usvojimo novi zakon o podsticajima porodicama sa decom, gde će da po prvi put da bude značajno povećanje dodatka za prvo, drugo, treće, četvrto dete", rekao je Vučević.

Kako je rekao, da tu ne bi bilo zabune, kada neko dobije dvojke, trojke, ne nagrađuje se dodatkom broj porođaja nego broj dece. "Tako da će za svako dete da ide dodatak u skladu sa onim što smo najavili", poručio je Vučević.

U praksi to znači da majka blizanaca dobija roditeljski dodatak za svako dete pojedinačno, tj. dodatak za prvorođeno, kao i dodatak za drugorođeno dete, dok one majke koje su, na primer, dobile blizance posle prvog deteta, dobijaju novac za drugorođeno i trećerođeno dete

Majka i beba
Majka i bebafoto: Stuart Monk / Alamy / Alamy / Profimedia

Vučević je na predstavljanju ove akcije istakao da će oni imati oznaku "Najbolja cena" i da će ih biti u prodavnicama koje ih budu prodavale.

Naveo je i konkretne proizvode i njihove nove cene i istakao da sniženje u proseku iznosi 26,82 odsto i da će domaćinstva moći da uštede od osam do 22.000 dinara.

Bonus video:

03:25

Evo u kojim prodajnim lancima mogu da se nađu premijum cene! Prof. dr Marinković za Kurir: Mesečna ušteda do 25.000 dinara

(Espreso/Blic/Prenela: N.J)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.