Vozači oprez! Ukoliko ne platite kaznu u Grčkoj, koštaće vas 2.850 evra, a mogu da vam skinu i tablice
Saobraćajni prekršaj, Foto: Printscreen/Facebook/Grčka info

vodite računa

Vozači oprez! Ukoliko ne platite kaznu u Grčkoj, koštaće vas 2.850 evra, a mogu da vam skinu i tablice

Stručnjak za saobraćaj je dao nekoliko primera na osnovu kojih možemo da utvrdimo razliku između tumačenja saobraćajnih znakova

Objavljeno:

Ako u inostranstvu dobijete saobraćajnu kaznu ili neki drugi prekršaj, a ne platite na licu mesta, kazna može da dostigne 2.850 evra.

Šta da radite ako u inostranstvu dobijete saobraćajnu kaznu ili neki drugi prekršaj? Na šta bi trebalo da obratimo pažnju, kao učesnik u saobraćaju u inostranstvu odgonetnuo je stručnjak za saobraćaj Milano Vujanić.

"Preporučujem ljudima da se ne bave logikom u saobraćaju kada idu u Grčku, Crnu Goru, Bosnu i Hercegovinu, uopšte u države u okruženju. Moraju da provere da li se nešto bitno razlikuje od naših propisa", savetuje prof. dr Vujanić.

Stručnjak za saobraćaj je dao nekoliko primera na osnovu kojih možemo da utvrdimo razliku između tumačenja saobraćajnih znakova.

Posebno treba obratiti pažnju na znak sa precrtanom jednom ili dve uspravne linije, pogotovo ako se on nalazi u ulicama blizu plaža. U pitanju je zabrana parkiranja u parnim i neparnim mesecima.

"To znači da je neparnog meseca sa leve, a parnog sa desne strane zabranjem parking. Kod nas se taj saobraćajni znak odnosi na neparne i parne dane. Ako to pogrešite, u Grčkoj će vam skinuti tablice i nećete moći da zemlju, a tablice možete dobiti posle 20-ak dana. Moraćete da ostanete".

Sve te nepravilnosti, odnosno razlike u propisima, mogu nam naneti probleme ako ih na vreme ne uočimo i ne znamo.

U Grčkoj naplate kazni su od 80 evra, a ukoliko je ne platite na vreme, može da dostigne i iznos od 2.850 evra, a u kojim situacijama ipak možete da napustite zemlju, pričao je dr Vujanić.

Bonus video:

01:24

POČELO SUĐENJE OSUMNJIČENIMA ZA UBISTVO ĐORĐA MIJATOVIĆA! Preti im kazna do 10 godina maloletničkog zatvora, jedan priznao krivicu

(Espreso/Mondo/Preneo D.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.