Mali: "Naredne godine plate i penzije biće još veće"
Siniša Mali, Foto: Printskrin: TV Pink

standard

Mali: "Naredne godine plate i penzije biće još veće"

Ministar Siniša Mali podelio lepe vesti o primanjima u Srbiji

Objavljeno:

Ministar finansija Siniša Mali gostovao je u emisiji Nacionalni dnevnik gde je najavio lepu vest da je u maju prosečna plata prešla 100.000 dinara.

On je deo gostovanja podelio na svom Instagram profilu, a uz nju ponudio je i obiman opis.

- Najnoviji podaci Republičkog zavoda za statistiku pokazuju da je prosečna neto zarada u maju 2024. godine iznosila 100.170 dinara, odnosno 855 evra. U odnosu na maj 2023. prosečna neto zarada realno je veća za 11,2%. To znači da je prosečna plata u Srbiji po prvi put prešla 100.000 dinara, a očekujemo da u decembru ove godine iznosi 927 evra, odnosno 1.021 evro u decembru 2025. godine. Dakle, ispunjavamo obećanje da će prosečna plata 2027. godine iznositi 1.400 evra.

Plate u celoj Srbiji rastu iz godine u godinu, a sa povećanjem plata, penzija i minimalne cene rada nastavićemo i sledeće godine. Važno je istaći da plate rastu u realnom iznosu, dakle iznad nivoa inflacije, što samim tim znači i bolji kvalitet života građana.

Svako obećanje do sada smo ispunii, iako su nam se smejali kada smo prvi put najavili da će prosečne plate biti veće od 500 evra. Neki su čak govorili da će se povući iz politike ako prosečna plata bude stigla do 800 evra. Danas se više niko ne smeje, a mi vam danas kažemo da će plate 2027. godine biti 1.400 evra i čvrsto stojimo iza toga.

Tada će Srbija izgledati potpuno drugačije – sa novom mrežom auto-puteva i železnice, sa novim školama i vrtićima, sa novim Ekspo projektom koji će dovesti svet u Srbiju - napisao je ministar.

Bonus video:

00:02

Ministar finansija Siniša Mali

(Espreso/Telegraf Biznis/A.G./Preneo D.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.