Siniša Mali pregovarao o povećanju penzija: Ovo su najvažniji detalji
Siniša Mali, Foto: Printscreen/RTS

PENZIONERI

Siniša Mali pregovarao o povećanju penzija: Ovo su najvažniji detalji

Penzioneri u Srbiji mogu da očekuju povećanje

Objavljeno:

Ministar finansija Siniša Mali sastao se sa novim stalnim predstavnikom Međunardonog monetarnog fonda (MMF) u Srbiji Levom Ratnovskim, a između ostalog, razgovarali su i o penzijama.

Kako je Mali objavio na svom Instagram profilu, razgovarali su o planiranom povećanju plata i penzija, kao i minimalne cene rada, koji će uslediti od početka sledeće godine.

1 / 6 Foto: Beta / Dragan Gojić

Razgovor je vođen o ekonomskoj politici, makroekonomskim rezultatima, kao i o aktuelnom aranžmanu koji traje do kraja ove godine.

„Srbija je u prvom kvartalu ove godine imala najveći privredni rast u Evropi, a očekujemo da završimo godinu sa rastom od 3,8% do 4%, javni dug nam je u potpunosti pod kontrolom i ispod nivoa od 50% BDP-a, imamo rekordno nisku nezaposlenost i rekordno visoke strane direktne investicije, dok inflacija pada.

Dobra vest je da ispunjavamo sve ciljeve aktuelnog aranžmana u skladu sa predviđenom dinamikom, a planiramo da po njegovom završetku sklopimo i novi aranžman, koji je takođe bio tema našeg razgovora“, napisoa je Siniša Mali.

Bonus video:

03:51

PENZIONERI ŽRTVE PREVARA JER IH GAĐAJU TAMO GDE SU NAJOSETLJIVIJI! Psiholog: Manipulatori su edukovani za ubeđivanje

(Espreso / Penzionisani / Vesna Pejčić / Prenela: A.P)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.