Upravo se oglasio direktor PIO fonda: Važne informacije za sve penzionere u Srbiji
Penzija i penzioneri, Foto: Nebojša Mandić

pio fond

Upravo se oglasio direktor PIO fonda: Važne informacije za sve penzionere u Srbiji

Relja Ognjenović je sada obavestio penzionere o elektronskom servisu

Objavljeno:

Direktor PIO fonda se oglasio na svom Instagram nalogu i objavio važne vesti za sve penzionere u Srbiji.

Da podsetimo, pre neki dan su iz PIO fonda stigle bitne informacije koje se tiču samostalne uplate doprinosa za penziju, a bitno je za sve građane.

Relja Ognjenović je sada obavestio penzionere o elektronskom servisu i kako najlakše da se provere podaci o uplaćenim doprinosima.

1 / 5 Foto: Beta/Dragan Gojić

Napredni elektronski servisi Fonda PIO “Moj staž i moja penzija” i “e-Kalkulator”, namenjeni su građanima koji žele da se informišu o stažu osiguranja ili da dobiju okvirnu projekciju visine buduće penzije i za korišćenje ovih servisa neophodno je da imaju eID broj građana.

Za osiguranike koji nemaju eID građana, na sajtu Fonda PIO dostupan je elektronski servis „Uvid u podatke matične evidencije“, za čije korišćenje je neophodan samo PIN kod.

Uz PIN kod, koji se dobija na šalterima Fonda, jednim odlaskom u bilo koju filijalu ili službu filijale, građani mogu neograničeni broj puta da pristupe ličnim podacima u bazi matične evidencije i provere da li su ih poslodavci uredno prijavili i odjavili, da li i koliko staža osiguranja imaju evidentirano po godinama, kao i iznose zarada i doprinosa za PIO.

PIO fond je danas podsetio penzionere da se nastavlja isplata penzija za jun 2024. godine.

U naredna dva dana svoje penzije će dobiti penzioneri iz kategorije zaposleni.

Bonus video:

05:21

CILJ NAM JE POVEĆANJE PENZIJA, A NE STAROSNE GRANICE! Direktor PIO fonda Ognjenović: Plan za 2025. je prosečna penzija od 440 evra

(Espreso/N.J)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.