SKUPLJI OD MESA: Zašto su beogradski prodavci povećali cenu belog luka na 800 DINARA?
Foto: Shutterstock, Thinkstock

deru kožu kupcima

SKUPLJI OD MESA: Zašto su beogradski prodavci povećali cenu belog luka na 800 DINARA?

Jedan broj trgovaca na prestoničkim zelenim pijacama podigao cenu "najzdravijeg povrća". Kilogram košta 800 dinara, a do Nove godine nema pojeftinjenja
Objavljeno:
foto: Thinkstock

Glavice "belog eliksira života" prodaju se i "tri za 100", ali i na kilogram. “Ovaj moj košta 800 dinara za kilogram”, priča Ljiljana Krkić iz Ćićevca kod Kruševca, dok sređuje venac koji je sama isplela. “Nije rodio mnogo ove godine, pa je zato skup. Nismo mi poljoprivrednici krivi”, dodaje ona. Kako smo saznali od prodavaca, neće sigurno "splasnuti" njegova cena do Nove godine. U supermarketima je ovo povrće dosta jeftinije gde košta od 550 dinara pa naviše. Ali, prema rečima jedne mušterije na Vidikovačkoj, to je "polivana" roba, zdravije je na pijaci, iako je skuplje. Crni luk, koji domaćice takođe koriste za pripremu čorbi i drugih jela, mnogo je jeftiniji od belog. Razlog je jednostavan, bila mu je "dobra godina". “Ima ga napretek”, kaže jedan od prodavaca. “Kilogram je 50 i 60 dinara. Ko nema za beli, crni mu vrši posao. Fino začini jelo, da mu malo šmeka”, dodaje on.

(Espreso.co.rs / Novosti)

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.