AVANTURA GRADSKIH CURA NA SELU: Otišle smo da muzemo krave i vozimo traktor, KAD ONO... (VIDEO)
Foto: Filip Plavčić

lepše od pariza

AVANTURA GRADSKIH CURA NA SELU: Otišle smo da muzemo krave i vozimo traktor, KAD ONO... (VIDEO)

Dve novinarke Espresa krenule su put Ripnja, da se susretnu po prvi put sa realnostima srpskog sela - mužom krava, sređivanjem voćnjaka, ali i neočekivano - vožnjom traktora!
Objavljeno:
foto: Filip Plavčić

Očigledno bih pre rešila matematički zadatak, nego što bi orezala granu. Svako je dobar u nečemu, tešim se, šta mi drugo preostaje? Iako mi ovaj zadatak nije baš "legao", zaključila sam da su vinogradi odlično mesto za piknik. Savršen pogled, priroda, trava, grožđe i sve četri u vis! To je već nešto...

Milivoje nije želeo da bude grub pa je rekao da smo prvi zadatk obavile solidno i iako sam pokušavala po svaku cenu da izvučem ime pobednika, on je tvrdio kako smo obe bile dobre. Možda je trebalo da ga pitam koja je bila gora? Milivoje ima veliku porodicu, ženu, troje dece, unuku i svi žive u zajednici srećni i zadovoljni.

foto: Filip Plavčić

Ipak muški članovi porodice su se uplašili Suze i mene, pa su bežali po livadi, kao da ih kamerman juri puškom, a ne kamerom. Oni su možda bili stidljivi, ali ne i Milivoje koji je uporno pokušavao da nas ubedi da se udamo za nekog od njegovih sinova i dođemo na selo.

foto: Filip Plavčić

Bar bi jele maline dok ne povratimo. Malinjak je upravo predstavljao naš sledeći zadatak. Nije ih bilo puno, ali smo Suza i ja obrstile sve što smo ugledale.

Nakon jela, došlo je vreme za najluđi i ujedno najdraži zadatak koji sam imala - vožnja traktorom!

Poenta je bila da se popnemo na traktor i prepustimo, Ipak, moja priroda mi nije dozvolila da budem samo saputnik u ovoj ludoj vožnji, morala sam da uzmem volan u svoje ruke.

U početku mi nisu dali da ga provozam sama, ali sam se vešto izborila za poziciju, "Gde je ovde gas?", pitala sam Milivojevog sina, i prava žurka je mogla da počne. Adrenalin me je "udario" iako je traktor išao dva na sat.

foto: Filip Plavčić

Verovatno jer se užasno krivio, i svakim metrom sam bila bliža prevrtanju. Ipak, nije mi padalao na pamet da stanem. Nakon vožnje i moram priznati, poziranju na traktoru (da, znam da to zvuči jadno), sišla sam, prepustivši kormilo mojoj dragoj Suzani...

Nastaviće se...

(Jelena Jovanović / Suzana Trajković)

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.