Mladić iz El Salvadora pitao da li je Srbija bezbedna za solo putnike, pa dobio šok odgovore: "Napašće te..."
Beograd, Foto: Ana Paunković

neočekivano

Mladić iz El Salvadora pitao da li je Srbija bezbedna za solo putnike, pa dobio šok odgovore: "Napašće te..."

Mladić iz El Salvadora pre solo putovanja u Srbiju pitao Srbe da li je naša zemlja bezbedna

Objavljeno:

Jedan momak iz El Salvadora, oduševljen mogućnošću da prvi put poseti Evropu, i svoju avanturu započne baš u Srbiji, našao se pred jednim izazovom koji mu stvara ne tako mali problem.

Objasnivši u svojoj Redit objavi da početkom sledeće godine planira solo putovanje u Srbiju, za koje se već uveliko priprema u vidu učenja srpskog jezika, zanimalo ga je koliko je naša zemlja bezbedna, posebno za solo putnika. Pošto su oko pitanja bezbednosti najviše zabrinuti njegovi roditelji.

Beograd
Beogradfoto: Emilija Jovanović

"Zdravo. Ja sam iz El Salvadora i želim da posetim vašu zemlju. Imam američku vizu i mogu je iskoristiti za putovanje, pa zašto da ne. Problem je u tome što se moja porodica plaši jer želim to da uradim sam, ali u isto vreme želim da doživim avanturu na mestima koja retko posećuju moji sunarodnici (da, želim da budem daleko od njih malo).

Takođe učim srpski kako bih ispoštovao vašu zemlju i kulturu, i možda imao bolju komunikaciju. Planiram da dođem u aprilu na najmanje 9 dana, pa me zanima da li postoje neki rizici za turiste ili stvari na koje treba da obratim pažnju. Ovo će mi biti prvo putovanje u Evropu uopšte. Svaka pomoć bi bila dobrodošla. Hvala", napisao je on.

"Sigurnije od Pariza ili Londona"

Srbi i stranci su mu u komentarima napisali da nema potrebe za brigom i da će Srbija biti sigurna destinacija za njegovo solo putovanje.

Beograd
Beogradfoto: Emilija Jovanović

"Ne brini, sto posto sigurnije od Pariza ili Londona. Dođi i zabavi se!", "Sigurnija od skoro svih drugih prestonica Zapadne Evrope. Jedina prevara koja mi pada na pamet jesu lažni su taksisti, ali tako je u svakoj zemlji", "Živim u Kanadi, ali se u Srbiji se osećam mnogo sigurnije. Nema beskućnika svuda, nema opasnosti kao u Kanadi. Često sam šetao sam posle ponoći i nikada nisam imao problema", "Dođi brate naš garantujemo ti bezbednost", pisali su mu oni.

Tu su se našli i duhoviti komentari od kojih se jedan posebno izdvojio, a koji glasi:

"Budite oprezni. Napašće vas ćevapi i pregaziće vas rakija".

Bonus video:

03:19

OVO JE DESTINACIJA GDE BORAVE NAJVEĆI SRPSKI KRIMINALCI! Radulović tvrdi: Stranci tamo nisu manjina, SAVRŠENO SU SE UKLOPILI

(Espreso / Blic / Prenela: J.N.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.