Stranac došao u Srbiju, nahvalio Beograd samo tako, a onda... Desilo mu se nešto odvratno u centru grada!
Beograd, Foto: Tamara Trajković

gorak ukus u ustima

Stranac došao u Srbiju, nahvalio Beograd samo tako, a onda... Desilo mu se nešto odvratno u centru grada!

"Srbija nam se činila kao savršeno rešenje za okupljanje", prvobitno je rekao mladić...

Objavljeno:

Jedan stranac koji je nedavno posetio Beograd, podelio je svoje neprijatno iskustvo iz srpske prestonice, koje je, i pored svih lepih trenutaka, ostavilo veliko znak pitanja na njegovu posetu i putovanje.

Kako je objasnio u anonimnoj objavi na Reditu u Beogradu je sa prijateljima iz drugih zemalja proveo nedelju dana. Uprkos tome što im se Srbija činila idealnim mestom, i tome što su većinu vremena proveli uživajući u lepotama Beograda, neprijatna situacija koja mu se desila ostavila je gorak ukus u ustima. Naime, dok je šetao sam gradom, prišla mu je grupa muškaraca koja je postala agresivna, ispitujući ga o njegovom poreklu i razlogu boravka u Beogradu.

"Proveo sam nedelju dana u Beogradu, gde sam se sastao sa prijateljima iz različitih zemalja. Srbija nam se činila kao savršeno rešenje za okupljanje. Sve u svemu, lepo sam se proveo — istraživali smo centar grada, obilazili muzeje, isprobavali različite restorane i zaista sam uživao u učenju o istoriji i arhitekturi grada.

Knez Mihailova
foto: Nebojša Mandić, Ilustracija

"Zasta sam se uplašio"

Međutim, nešto se dogodilo u petak uveče što me je prilično uznemirilo. Prijatelji su otišli u bar, a ja pošto ne podnosim dim, odlučio sam da se sam prošetam gradom. Šetao sam u blizini tog kafića kada mi je prišla grupa od trojice momaka. Delovali su pijano a onda su bili pomalo i agresivni, ispitujući me odakle sam, da li sam iz Pakistana i zašto sam u Beogradu. Prišli su mi vrlo blizu i zaista sam se uplašio", napisao je on pa dodao da je poreklom iz jedne bliskoistočne zemlje, ali da živi u Nemačkoj.

Takođe, kako je napisao putovao je i u mnoge zemlje, ali nikada nije doživeo nešto slično.

"Video sam i druge ljude sličnog izgleda u Beogradu, pa me zanima — da li je ovo samo loša sreća, ili su ovakvi incidenti uobičajeni za strance ili ljude koji izgledaju drugačije? Cela situacija je trajala možda minut ili dva, ali meni se činilo kao čitava večnost. Stvarno sam uživao u gradu, ali ne mogu da izbacim ovaj incident iz glave", zaključio je on.

lepo vreme, proleće, Beograd
foto: Ana Paunković

U komentarima su mu mnogi otkrili da je Beograd jedan od bezbednijih gradova u Evropi, naglašavajući da su ovakvi incidenti retki i da se većina posetilaca oseća sigurno tokom boravka. To su potvrdili i sami stranci, koji su otkrili da, čak i nakon nekoliko godina života u Beogradu, nisu doživeli ništa slično.

Bonus video:

04:16

Naoružan je i opasan po sve ljude u državi Pekić o višestrukom povratniku koji je ubio brata u sestru u Bijelom Polju

(Espreso/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.