Oglasio se ambasador Srbije: Pripadnici Vojske Srbije nisu ranjeni u izraelskom napadu na Liban
Vojska Srbije, Foto: Ministarstvo odbrane

bliski istok

Oglasio se ambasador Srbije: Pripadnici Vojske Srbije nisu ranjeni u izraelskom napadu na Liban

UN podseća da je svaki namerni napad na mirovnjake teško kršenje međunarodnog humanitarnog prava i rezolucije 1701 Saveta bezbednosti UN

Objavljeno: 19:50h

Niko iz jedinica Vojske Srbije, koje su dio mirovne operacije UN u Libanu, nije povređen u jutrošnjim izraelskim napadima na mirovnjake u toj zemlji, rekao je ambasador Srbije u Libanu Milan Trojanović.

On je rekao da se pripadnici Vojske Srbije nisu nalazili ni na položajima koji su bili pogođeni kada su dvojica pripadnika mirovne misije ranjeni. U izvještaju UN misije u Libanu /UNIFIL/ navodi se da je sedište mirovne misije u Nakuri u više navrata bombardovano, a da su dvojica članova misije lakše povređena kada je izraelski tenk pogodio osmatračnicu UNIFIL-a.

Dvojica mirovnjaka su nakon eksplozije pala sa kule za osmatranje i zadržani su u bolnici. Izrael je takođe pucao i na bazu UN u Ras Nakuri kada je pogođen ulaz u bunker. Vozila i linije komunikacije su tada oštećeni, a izraelski dron je nadletao bazu UN.

U izveštaju UN, navodi se da je juče Izrael ciljano gađao i onesposobio mirovnjačke kamere za nadzor vojnih položaja, a da su namerno pucali i na mesto gđe se redovno održavaju vojni sastanci.

UN podseća da je svaki namerni napad na mirovnjake teško kršenje međunarodnog humanitarnog prava i rezolucije 1701 Saveta bezbednosti UN.

Bonus video:

01:21

SRBIJA I AMERIKA ČUVAJU SEĆANJE NA MIHAJLA PUPINA! Svečanost u SAD u čast 100-godišnjice Pulicerove nagrade našem čuvenom naučniku

(Espreso/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.