Srđan od rođenja vodi bitku, trenutno je u komi: Stanje mu se pogoršalo, hitno mu je potrebna naša pomoć
Apel za Srđana Jovanovića, Foto: FONDACIJA – humanost bez granica

90 na 2407

Srđan od rođenja vodi bitku, trenutno je u komi: Stanje mu se pogoršalo, hitno mu je potrebna naša pomoć

Porodica nije u mogućnosti da finansira lečenje

Objavljeno:

Srđan Jovanović iz Kuzmina je prevremeno rođena beba. Rođen je u 30. nedelji sa svega 1700 gr. Zbog krvarenja na mozgu, 3 na 4 stepen, dobija svoju prvu dijagnozu hidrocefalus. Sa samo sedam dana ugrađen mu je VP šant, odnosno uređaj koji se koristi za ublažavanje prekomernog pritiska na mozak. Ni to nije bilo dovoljno pa mu je nedavno ugrađen i drugi šant. Nakon dva meseca koje je proveo u bolnici napokon dolazi kući, a roditelji po savetu lekara nastavljaju kontrole.

Godinu dana kasnije, na pregledu kod neurohirurga otkrivene su mu dve ciste na mozgu, koje su bile pred pucanjem. Srđan ostaje u bolnici na hitnoj operaciji. Nakon mesec i po dana pušten je na kućno lečenje. Šest meseci nakon operacije doktori ih upućuju na fizijatra. Zbog prestanka pokreta desne ruke i noge, Srđan dobija dijagnozu cerebralne paralize i epilepsije. Srđan je uporan i svaki dan radi vežbice. Zbog pogoršanja stanja dobija novu terapiju, eftil, frisium i zocap.

Apel za Srđana Jovanovića
Apel za Srđana Jovanovićafoto: FONDACIJA – humanost bez granica

Da bi Srđan prohodao neophodna su mu sredstva za matične ćelije, fizikalne terapije, operacije u zemlji i inostranstvu, logopedske i defektološke tretmane, banjsko lečenje, ortopedska pomagala, rehabilitaciju robotikom, apoteku, reviziju šanta kao i za putne troškove i smeštaj.

Porodica nije u mogućnosti da finansira lečenje pa ovim putem pozivamo sve ljude dobre volje da pomognu Srđanu da prohoda,tako što će preko Fondacije – humanost bez granica, iz Srbije poslati SMS sa brojem 90 na 2407 a iz Bosne i Hercegovine pozvati broj 17090.

Uplate za pomoć u lečenju mogu se izvršiti i na dinarski, KM i devizni račun korisnika i putem E-doniraj internet plaćanjem platnim karticama iz celog sveta, kao i preko platforme PayPal.

Cena SMS poruke iznosi 200 dinara. PDV se ne naplaćuje. Mogućnost slanja SMS poruka imaju korisnici MTS, Yettel, A1 i Globaltel mreže. Cena poziva iz Mtel mreže iznosi 2KM.

Pomozimo Srđanu!

SMS Srbija: 90 na 2407

Poziv BiH: 17090 Dinarski račun: 160-471457-62

KM: 1610000299720020

Svrha doznake: 90

Devizni račun: 00-540-0002179.5

IBAN: RS35160005400002179590

SWIFT-BIC/DBDBRSBG

Skeniraj i doniraj: NBS IPS QR kod

Online donacije: E-doniraj, PayPal

Bonus video:

04:36

ŠTA MI DRUGO PREOSTAJE, BORIM SE DO KRAJA ŽIVOTA - ON MI JE SVE! Potresna ispovest i apel za pomoć samohrane majke iz Čačka

(Espreso/FONDACIJA – humanost bez granica/Prenela: N.J)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.