Hitno se oglasio Igor Jurić!
Igor Jurić, Foto: Kurir TV

reagovao

Hitno se oglasio Igor Jurić!

Optužnica za ubistvo Danke Ilić (2) otkriva nove detalje gnusnog zločina, ali i kako su se okrivljeni za ubistvo male Danke rešili tela

Objavljeno:

"Čekam da vidim optužnicu. Nadam se da ću imati priliku da vidim nešto novo, nešto što bi mogao da bude konkretniji dokaz od onoga šta već znamo. Plašim se da se ne ponovi istorija slučajeva koje smo imali u prošlosti i da ljudi za koje danas gajimo opravdanu sumnju budu oslobođeni usled nedostatka dokaza", kaže za "Blic" Igor Jurić iz Centra za nestalu i zlostavljanu decu nakon podizanje optužnice protiv okrivljenih za ubistvo Danke Ilić.

Više javno tužilaštvo u Zaječaru podiglo je danas optužnicu protiv Dejana Dragijevića i Srđana Jankovića zbog ubistva dvogodišnje Danke Ilić.

Danka Ilić
foto: Nemanja Nikolić

Optužnica za ubistvo Danke Ilić (2) otkriva nove detalje gnusnog zločina, ali i kako su se okrivljeni za ubistvo male Danke rešili tela.

Kako saznaje „Blic“, Dejan Dragijević optužen je da je devojčicu ugušio u gepeku službenog automobila.

„Gajim nadu da ćemo zapravo saznati pravu istinu, to dugujemo Danki, njenoj porodici, pa na kraju svima nama. Lično kao otac koji je preživeo nešto slično, moram da kažem da se ne bih zadovoljio da ne znam gde je telo mog deteta, a da nije pronađeno ja ne bih prestao da je tražim“, kaže Jurić.

Prema informacijama do kojih je Blic došao, u optužnici se navodi da je Danka Ilić ubijena 26. marta oko 13.53 sati u Banjskom polju.

„Oni su u povratku sa radnog zadatka, dok su se kretali službenim vozilom kojim je upravljao Srđan Janković, a Dejan Dragijević bio na mestu suvozača udarili devojčicu Danku llić usled čega je ona pala sa desne strane vozila, naspram zadnjeg desnog točka, što je uočio Dragijević i o tome obavestio Jankovića“, navodi se u optužnici.

Igor Jurić
foto: Printscreen / RTS ORDINACIJA/PRINTSCREEN

Kako je dalje utvrđeno, oni su se tada dogovorili da uklone telo devojčice, ali i da ukoliko je živa je ubiju i telo sakriju kako ne bi bili otkriveni i krivično gonjeni zbog krivičnog dela teško delo protiv bezbednosti saobraćaja.

„Dragijević je izašao iz vozila i podigao Danku sa zemlje, stavio u zadnji deo vozila. Kada je uočio da Danka daje znakove života on ju je ugušio rukama. Kada je Danka preminula vratio se na mesto suvozača u vozilu u kome je Janković sve vreme sa mesta vozača pratio šta radi Dejan Dragijević i osmatrao da neko ne naiđe kako bi u tome upozorio Dragijevića te i čekao da Dragijević liši života Danku i vrati se u vozilo“, utvrdilo je Više javno tužilaštvo u Zaječaru.

Dokazi protiv okrivljenih za ubistvo Danke Ilić

Optužnica se zasniva na svedocima koji su posvedočili da su okrivljeni bili na licu mesta gde je devojčica nestala i nastradala, ali i snimcima sa nadzornih kamera koji su ukazali da su oni bili u vreme devojčicinog nestanka na mestu gde je ona poslednji put viđena.

„Takođe, GPS na službenom vozilu koji su vozili taj dan je potvrdio da su bili na licu mesta u vreme nestanka Danke, a to je povrdio i snimak sa nadzorne kamere. Takođe, njihov iskaz koji su dali u tužilaštvu, a koji su kasnije povukli je uzet u obzir jer je dat uz prisustvo njihovih branilaca i on je verodostojan“.

Danka Ilić
foto: Facebook

Okrivljenima se na teret stavlja krivično delo teško ubistvo deteta za koje je zaprećena kazna doživotni zatvor bez uslovnog otpusta.

Optužnica i protiv oca jednog od osumnjičenih

Optužnica je podignuta i protiv okrivljenog Radoslava Dragijevića, oca Dejana Dragijevića zbog neprijavljivanja krivičnog dela i pružanje pomoći počiniocu nakon izvršenja krivičnog dela.

Majka Danke Ilić oglasila se nakon podizanja optužnice protiv osumnjičenih.

Danka Ilić
foto: Facebook/printscreen

„Verujem da su tužilaštvo i policija radili svoj posao kako treba i da optužnicu nisu podigli bez dokaza. Znamo šta smo sve davali na veštačenje, šta su uzimali od ove dvojice da se veštači. Svi su zaboravili da su njih dvojica kada se pojavio snimak iz Beča, rekli su: „Brate, izvukli smo se.“ Ali uprkos istrazi protiv njih, njihovoj izjavi, priznanjima, svi i dalje krive mene, njenu majku!“, kazala je ona za „Blic“.

Bonus video:

12:35

Đorđe Vukadinović o kontroverzama oko odavanja počasti mitropolitu u Beranama

(Espreso/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.