Ova 3 dokaza su ključna: Otkriveni detalji iz optužnice u slučaju ubistva Danke Ilić!
Foto: Nemanja Nikolić

važno

Ova 3 dokaza su ključna: Otkriveni detalji iz optužnice u slučaju ubistva Danke Ilić!

Objavljena su tri ključna dokaza protiv optuženih za ubistvo Danke Ilić.

Objavljeno:

Svedoci, nadzorne kamere, GPS... tri su ključna dokaza protiv Dejana Dragijevića i Srđana Jankovića optuženih za ubistvo Danke Ilić, 26. marta ove godine u selu Banjsko polje kod Bora.

Kako se saznaje, optužnica se zasniva na svedocima koji su posvedočili da su okrivljeni bili na licu mesta gde je devojčica nestala i nastradala, ali i snimcima sa nadzornih kamera koji su ukazali da su oni bili u vreme devojčicinog nestanka na mestu gde je ona poslednji put viđena.

"Takođe, GPS na službenom vozilu koji su vozili taj dan je potvrdio da su bili na licu mesta u vreme nestanka Danke, a to je povrdio i snimak sa nadzorne kamere. Takođe, njihov iskaz koji su dali u tužilaštvu, a koji su kasnije povukli je uzet u obzir jer je dat uz prisustvo njihovih branilaca i on je verodostojan", kaže izvor.

Danka Ilić
foto: Nemanja Nikolić

Okrivljenima se na teret stavlja krivično delo teško ubistvo deteta za koje je zaprećena kazna doživotni zatvor bez uslovnog otpusta. Više javno tužilaštvu u Zaječaru podiglo je jutros optužnicu protiv Dejana Dragijevića i Srđana Jankovića koji se sumnjiče da su ubili Danku Ilić, dvogodišnju devojčicu iz Bora.

Optužnica je podignuta i protiv okrivljenog Radoslava Dragijevića, oca Dejana Dragijevića zbog neprijavljivanja krivičnog dela i pružanje pomoći počiniocu nakon izvršenja krivičnog dela. Tužilaštvo je dalo predlog da se okrivljenima Dejanu Dragijević i Srđanu Jankoviću produži pritvor od strane Višeg suda u Zaječaru.

Prva izjava majke Danke Ilić

Majka Danke Ilić oglasila se nakon podizanja optužnice.

"Verujem da su tužilaštvo i policija radili svoj posao kako treba i da optužnicu nisu podigli bez dokaza. Znamo šta smo sve davali na veštačenje, šta su uzimali od ove dvojice da se veštači. Svi su zaboravili da su njih dvojica kada se pojavio snimak iz Beča, rekli: 'Brate, izvukli smo se'. Ali uprkos istrazi protiv njih, njihovoj izjavi, priznanjima, svi i dalje krive mene, njenu majku!", kazala je ona.

Kako kaže, jako je teško, bol koju oseća niko ne može da razume. Ona šest meseci od nestanka njene voljene ćerkice želi samo jedno - da zna gde joj je dete!

"Šta god da je, ako je i ono najgore, ja samo želim da znam gde mi je dete, da imam gde da odem sveću da mu zapalim!", kaže Ivana.

Bonus video:

12:57

SRBIJA NE MOŽE SAMA DA NAMETNE FORMIRANJE ZSO! Stručnjaci tvrde: Glavni problem je što se Briselski sporazum više ne pominje u zapadnim krugovima

(Espreso/Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.