Spremite se za drastičnu promenu vremena: Stiže 28 stepeni - evo i šta nas očekuje za vikend
Ljudi šetaju po lepom vremenu, Foto: Tamara Trajković

obrt

Spremite se za drastičnu promenu vremena: Stiže 28 stepeni - evo i šta nas očekuje za vikend

Drugog dana vikenda i početkom sledeće sedmice biće sunčano i toplo

Objavljeno: 12:12h

Naše područje nalazi se pod uticajem ciklona sa centralnog Mediterana. Tako da nas pljuskovi neće zaobići, ali nam takođe sledi i period letnjeg vremena.

Sredinom dana, posle podne i uveče kiša i pljuskovi sa grmljavonom očekuju se prvo na jugu i zapadu, potom i u ostalim predelima Srbije, izuzev u Vojvodini gde će ostati suvo.

Na jugu i na zapadu Srbije očekuju se i obilniji padavine. Dobra vest je da će padavine iako obilne, biti znatno blažeg intenziteta u odnosu na one u Italiji i u oblasti Jadrana.

Žene jedu sladoled
Žene jedu sladoledfoto: Zorana Jevtić

Četvrtak će doneti slab do umeren jugoistočni vetar.

Maksimalna temperatura biće danas od 20 do 24 stepeni, u Beogradu do 22°C.

Obilnije padavine neće preteti rekama sutra u Srbiji, a manjim tokovima južnije od Save i Dunava može doći kao dar sa neba, s obzirom na vrlo nizak vodostaj nakon dugotrajne suše ovog leta.

Ove padavine koje sada donosi ciklon sa centralnog Mediterana neće uticati na vodostaj u slivu Dunava, jer sada ciklon neće donositi padavine tom delu Evrope. Ipak, sve oči uprete su i u Dunav, s obzirom na alarmatno stanje u centralnoj Evropi nakon što je ovaj ciklon tokom vikenda doneo razorne posledice centralnoj Evropi.

Otac sa sinom ispod kišobrana
Otac sa sinom ispod kišobranafoto: Zorana Jevtić, vremeradar.rs

Sve u svemu, redovno treba pratiti državne i nadležne službe i ponašati se u skladu sa njihovim najavama i upozorenjnima.

U petak će na severu Srbije biti suvo, u ostalim predelima može biti kiše i pljuskova sa grmljavinom, uglavnom u južnim i centralnim, a u subotu u južnim i jugozapadnim predelima Srbije.

Potom će ciklon slabiti, tako da će drugog dana vikenda i početkom sledeće sedmice biće sunčano i toplo, uz temperatura od 23 do 27 stepeni, a u utorak i do 28 stepeni.

Kratkotrajno pogoršanje i manji pad temperatura očekuje se sredinom sledeće sedmice, a potom ponovo toplije.

Bonus video:

01:44

EVO KAD ĆE SE SRUČITI JAKI PLJUSKOVI! Pomoćnik direktora RHMZ naveo kišne i sunčane dane od sutra do kraja naredne sedmice

(Espreso/Telegraf/Đorđe Đurić/Prenela: N.J)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.