Amerikanka uporedila prvi dan škole u Srbiji i SAD, ove stvari su je šokirale: "Do polaska nismo znali..." (VIDEO)
Amerikanka o prvom danu škole, Foto: printscreen/tiktok/ mamaticia3, EPA CHRISTOPHE PETIT TESSON

RAZLIKE NEVEROVATNE

Amerikanka uporedila prvi dan škole u Srbiji i SAD, ove stvari su je šokirale: "Do polaska nismo znali..." (VIDEO)

Snimak Amerikanke na TikToku o tome koliko se razlikuje prvi dan škole u Srbiji i u SAD

Objavljeno:

Amerikanka koja je poznata na Tiktoku kao "mamaticia3", a koja živi u Srbiji, svakodnevno deli svoja iskustva u životu u našoj zemlji.

Ona je nedavno izazvala lavinu reakcija kada je objavila video o polasku svog deteta u prvi razred osnovne škole. Ona je u snimku otrkila da je bila jako iznenađena količinom udžbenika koje je njeno dete dobilo na početku školske godine u Srbiji.

Sada je objavila novi video i otkrila šta joj je još bilo jako neobično tog dana, a posebno kada uporedi sa situacijom u njenoj rodnoj zemlji.

Na početku je spomenula performans odnosno priredbu koja se organizuje u čast đaka prvaka, a koja je uključivala balone i muziku.

Takođe, kaže da joj je bilo čudno što roditelji, a ni deca nisu upoznati sa tim ko će im biti učitelj/učiteljica sve do polaska u školu. Objašnjava da je u Americi inače procedura da se đaci pre polaska u školu upoznaju sa svojim budućim učiteljima, a roditelji čak imaju i sastanak sa njima gde se međusobno upoznaju i saznaju detalje školskog plana i programa.

"Nismo znali ko će biti učitelju sve do dana polaska. Najavljivali su imena učitelja, a zatim i imena učenika koji su kod tog učitelja", ispričala je "mamaticia3" i dodala da joj je bilo čudno i to što su učenici stajali u redu ispred škole, a onda ih je učiteljica uvela unutra.

Navela je i da se sam prvi dan škole u Srbiji dosta razlikuje u odnosu na Ameriku, odnosno to koliko traje.

"Ostali smo svega 30 minuta, nakon čega je sve praktično bilo gotovo. U Americi inače ostaju barem 4 sata", ispričala je.

Bonus video:

18:32

Velika ekološka akcija! Prvaci svih osnovnih škola Srbije sade svoje prvo drvo

(Espreso / Jovana Nedeljković)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.