Baka Milevi pokucali na vrata, pa ostala bez 23.000 dinara: Ovako prevaranti varaju stare, na ovo obratite pažnju!
Foto: Beta / Dragan Gojić

prevara

Baka Milevi pokucali na vrata, pa ostala bez 23.000 dinara: Ovako prevaranti varaju stare, na ovo obratite pažnju!

Penzioneri su česte mete prevare, a Mileva je za trenutan ostala bez čak 23.000 dinara.

Objavljeno:

Penzioneri su često žrtve prevare, a zbog jednog takvog "trika" sumnjive firme žena Mileva je ostala bez 23.000 dinara. Ona je obavila telefonski razgovor sa vlasnicima jedne sumnjive firme nakon čega je ostala bez velike svote novca.

"Zvali su me iz jedne firme i rekli da imaju da su mene izvukli za nekoliko poklona. Odbijala sam da ih primim, ali su insistirali, pa sam na kraju pristala. Kada je došao momak iz njihove firme ponudio mi je “udobne” dušeke i da ću pošto oni sarađuju sa PIO Fondom, a ja sam penzionerka dobiti popust na kupovinu. Pomislila sam ako rade sa Fondom, verovatno nisu prevaranti, a želela sam ćerki da kupim jedan dušek zbog bolova u kičmi", ispričala nam je Mileva.

Prema njenim rečima, ubrzo su se dogovorili i istog dana došli na njenu kućnu adresu. Poneli su dušek koji ne odgovara očekivanom kvalitetu kao što su pomenuli, ali su na vrata pokucali bez toga.

Dušek
foto: Kurir/Privatna arhiva

Objasnili su potom da dušek košta 23.000 dinara, kao i da je to posebna cena koja je formirana za penzionere. Čak su spomenuli saradnju sa PIO fondom i mogućnost plaćanja na rate. Mileva se brzo sa njima dogovorila.

Dušek
foto: Kurir/Privatna arhiva

Ostavila je svoje podatke, a kada je ćerki ispričala šta je uradila, odmah je bilo jasno šta se dogodilo. Njih dve pokušale su da alarmiraju PIO fond i tu firmu, ali se niko nije javljao danima. Mileva je i dalje u problemu, novac joj nije vraćen, a ugovor nije stopiran.

Bonus video:

21:21

POPODNEVNI DNEVNIK 03.09.2024

(Espreso/Kurir/Mondo/Prenela T.Š.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.