Na snazi žuti meteo-alarm na skoro celoj teritoriji Srbije: Samo jedan grad izuzet, potencijalno opasno vreme
Vrućine u Beogradu, Foto: Beta / Dragan Gojić

rhmz

Na snazi žuti meteo-alarm na skoro celoj teritoriji Srbije: Samo jedan grad izuzet, potencijalno opasno vreme

Najavljeno potencijalno opasno vreme

Objavljeno:

Na teritoriji Srbije danas je, prema izveštaju Republičkog hidrometeorološkog zavoda, na snazi žuti meteo-alarm svuda osim na području jednog grada - Beograda.

Naime, dok se mapa cele zemlje žuti upozorenjem kako oko temperature ili padavina, jedino zeleno područje je trenutno označeno za glavni grad.

Podsetimo, žuti meteo-alarm označava da vreme može biti potencijalno opasno. Vremenske pojave koje su prognozirane nisu neuobičajene, ali je potreban oprez ako planirate aktivnosti koje su izložene meteorološkom riziku. Kako savetuju iz RHMZ, treba nastaviti sa informisanjem o očekivanim meteorološkim uslovima i ne treba preduzimati nepotrebne rizike.

Meteoalarm
Meteoalarmfoto: Printscreen/ RHMZ

Bačka, Banat, Srem i zapadna delovi zemlje su u žutom usled očekivanih veoma visokih temperatura, ali to nije slučaj sa ostatkom zemlje. Šumadija, Pomoravlje, istočni, jugoistočni i jugozapadni delovi zemlje, kao i Kosovo i Metohija se "žute" zbog najave grmljavine, međutim za jugoistočnu, jugozapadnu, kao i teritoriju Kosova i Metohije najavljene su i padavine.

Bonus video:

09:25

Detaljna vremenska prognoza meteorologa Todorovića za Kurir DRUGI DEO

(Espreso/ 24sedam/Prenela M.L.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.