Danas u Srbiji toplo, ali oblačno i sparno: Vremenska prognoza za četvrtak
Leto, Foto: Beta / Dragan Gojić

RHMZ

Danas u Srbiji toplo, ali oblačno i sparno: Vremenska prognoza za četvrtak

Duvaće slab i umeren vetar, severnih pravaca

Objavljeno:

U Srbiji će danas biti promenljivo oblačno i toplo, na severu sa dužim sunčanim intervalima, a u oblastima južnije od Save i Dunava i nestabilno pa se očekuju i lokalni kratkotrajni pljuskovi sa grmljavinom, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

Duvaće slab i umeren vetar, severnih pravaca. Najniža temperatura će se kretati od 13 stepeni na istoku i jugoistoku Srbije do 21 stepen u Beogradu, a najviša od 29 do 34 stepena.

U Beogradu će biti promenljivo oblačno i toplo sa dužim sunčanim intervalima. Duvaće slab vetar, severnih pravaca. Najniža temperatura će se kretati od 17 stepeni do 21 stepen, a najviša oko 33 stepena.

U Srbiji će tokom celog narednog sedmodnevnog perioda biti toplo sa maksimalnim temperaturama od 28 stepeni na jugu i jugoistoku do 35 stepeni na severu Srbije.

U petak će biti promenljivo oblačno sa dužim sunčanim intervalima, ali nestabilno, pa se u oblastima južnije od Save i Dunava očekuju i kratkotrajni pljuskovi sa grmljavinom. Zatim do kraja perioda će biti pretežno sunčano, samo se još u subotu i u sredu sledeće sedmice u brdsko-planinskim predelima istočne i južne Srbije uz lokalni razvoj oblačnosti očekuje retka pojava kratkotrajne kiše ili pljuskova sa grmljavinom.

Biometeorološka prognoza za četvrtak, 29. avgust 2024:

Očekuje se relativno nepovolјna biometeorološka situacija za većinu hronično obolelih i osetlјivih osoba. Najizraženije tegobe mogu osetiti srčani i cerebrovaskularni bolesnici pa im se preporučuje da poslušaju savete lekara. Neraspoloženje i glavobolјa su moguće meteoropatske reakcije.

Bonus video:

06:16

Espreso Modna Policija: Nada Macura

(Espreso/Agencije/Prenela: A.P)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.