Meteorološkinja otkrila kakvo nas vreme očekuje do početka septembra: Evo u kojim delovima Srbije je moguća kiša
Kiša / Ilustracija, Foto: Zorana Jevtić, Beta Lana Slivar Dominic, Printscreen

VREMENSKA PROGNOZA

Meteorološkinja otkrila kakvo nas vreme očekuje do početka septembra: Evo u kojim delovima Srbije je moguća kiša

Lokalne padavine treba očekivati u predelima južnije od Save i Dunava

Objavljeno:

Vazdušni pritisak polako raste, ali atmosfera je i dalje nestabilna jer ka nama neprestano struji nešto svežiji vazduh sa Atlantika. Meteorološkinja Euronews Srbija Milena Ćirkovć objašnjava da to znači da i u danu pred nama treba očekivati mestimičnu kišu i pljuskove.

Lokalne padavine treba očekivati u predelima južnije od Save i Dunava, naročito na potezu od Užica do Kruševca. U Vojvodini i Beogradu do kraja dana suvo, uz smenu sunca i oblaka.

lepo vreme, šetnja, Toplo vreme, sunčano, Sunčano i toplo vreme, Leto, Vrućine
foto: Beta / Dragan Gojić

"Vetar će biti nešto jačeg inteziteta nego juče, ali ne očekujemo udare veće od 50 kilometara na čas. Pravac će biti severni i severoistočni. Temperatura polako raste i u najtoplijem delu dana kretaće se od 29 stepeni na krajnjem jugu do 34 na severu", rekla je ona.

Do kraja avgusta ostaje nestabilno, uz sve ređu pojavu kiše i pljuskova. Tokom dana biće umereno toplo sa temperaturom do 35 stepeni. Noći i jutra ostaju prijatno sveži sa vrednostima oko 15 podeljka. U Srbiji je indeks suše i dalje visok.

Bonus video:

04:48

METEOROLOG NEDELJKO TODOROVIĆ OTKRIO KAKVO NAS LETO ČEKA! Njegova prognoza iznenadiće mnoge, ovo je rekao za SUPERĆELIJSKE OLUJE

(Espreso / Euronews/ Prenela: A.P)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.