Dete zaboravilo papuče na Evzoniju, majka Snežana tražila pomoć: Srbi joj se podsmevali, šta to beše empatija?
Evzoni, Foto: RINA

haos!

Dete zaboravilo papuče na Evzoniju, majka Snežana tražila pomoć: Srbi joj se podsmevali, šta to beše empatija?

Zaboravljene dečije papuče na Evzoniju izazvale haos među Srbima

Objavljeno:

Svađa oko girosa, oko ležaljki, oko toga da li se letuje tako što se jede u restoranu ili se maže pašteta na hleb u restoranu... Sve češće smo svedoci prepirki koje nastaju na društvenim mrežama zbog sitnica koje postaju povod za žustre rasprave. Na red su došle, verovali ili ne, najobičnije dečije papučice.

Majka iz Srbije, Snežana objavila je post u jednoj od grupa posvećenih letovanju u Grčkoj sa namerom da joj neko pomogne. Razlog - zaboravljene dečije papuče na Evzoniju. Rekao bi čovek, kad je dete, ništa nije teško, jer dete se vezuje za igračke i stvari u tom uzrastu, sve mu je omiljeno. A jedan dečiji osmeh, priznaćete, vredi puno.

Mališan izgubio papuče - Srbi ostali bez empatije

Međutim, kada su pročitali objavu unutar Fejsbuk grupe "Grčka info", umesto razumevanja, usledili su ružni komentari. No, krenimo redom.

"Pre sat i po vremena smo ušli u Grčku, prelaz Evzoni. Sin je izuo papuče pored auta i tu su ostale. 100 metara nakon prelaza. Nike kivi zelene. Ako ih neko nađe neka nam javi. Hvala unapred!“, napisala je ona.

Ono što je bila jednostavna molba naišla je na niz negativnih komentara, od kojih su neki potpuno zanemarili njen apel za pomoć.

Umesto podrške, majka je bila suočena s podsmehom i osudom. "Šta sve ovde pišu“, "Neka ste zdravo, kupite mu druge, jeftinije“, "Ljubi ga majka“, "E svašta“, "Sto mu gromova pa zar te papuče?“, bili su samo neki od komentara koji su ismevali njen problem. Ipak, među negativnim reakcijama, jedan korisnik je stao u odbranu majke, komentarišući: „Ja stvarno ne razumem ove komentare. Žena je objavila da su zaboravili papuče i šta je tu problem? Da li je toliko teško staviti u auto, poneti i javiti da su pronađene? To je sitan gest koji može nekome da ulepša dan.“, smenjivali su se komentari.

Milica pokazala šta znači biti čovek

Ipak, na kraju je pobedila ljudskost i to zahvaljujući onima kojima je i dalje imperativ da budu čovek. Uprkos oštroj raspravi, sve je poprimilo pozitivan obrt, što je Snežana i objavila.

Objava
Objavafoto: Printscreen/Facebook/Grčka info

Papuče su pronađene, zahvaljujući Milici, članici grupe, koja je pokazala koliko je malo potrebno da se ispadne čovek.

"Dobar dan, mi smo pronašli zelene papuče jutros. Krenuli smo za vama, ali nismo mogli da vas stignemo. Mi smo u Stavrosu. Ako je pežo u pitanju, onda su to te papuče“, napisala je Milica, dok se majka zahvalila svima koji su pomogli.

"Hvala Milici, Ani i svima koji su dali podršku. Koliko god da vam se čini da je nemoguće, moguće je. Ne dozvolite da vas negativni komentari i uvrede stopiraju. Ne gubite nadu! Makar bile i papuče u pitanju!" – poručila je Snežana, završavajući ovu priču s nadom i verom u ljudsku dobrotu.

Bonus video:

04:19

CRVENO MORE JE OKIDAČ PRELIVANJA SUKOBA NA CEO SVET! Samardžija ukazao na NAJVEĆU OPASNOST PO SAD:

(Espreso/Blic/Stevica Rajčetić/Preneo D.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.