U šest ujutru izmereno 24 stepena Celzijusa: Ovaj grad sada ključa, a u jednom gradu je prijatno kao da je jesen
Vrućina, Foto: Vladimir Šporčić

opasno vreme

U šest ujutru izmereno 24 stepena Celzijusa: Ovaj grad sada ključa, a u jednom gradu je prijatno kao da je jesen

Republički hidrometeorološki zavod upozorio je da će u Srbiji do kraja sedmice biti veoma toplo

Objavljeno:

U Srbiji je jutros u 6 sati najtoplije bilo u Beogradu, Nišu, na Paliću i Crnom vrhu, gde je izmerena temperatura 24 stepena Celzijusa.

U Somboru i Valjevu temperatura je bila 23 stepena, a u Novom Sadu, Loznici, Kraljevu i na Zlatiboru 22 stepena Celzijusa. Najsvežije je bilo u Sjenici, gde je temperatura bila 13 stepeni Celzijusa.

Republički hidrometeorološki zavod upozorio je da će u Srbiji do kraja sedmice biti veoma toplo.

Danas i sutra maksimalna temperatura od 37 do 41 stepen, u nedelju od 33 do 38, a od početka sledeće sedmice od 29 do 36 stepeni Celzijusa.

Vrućina, Lucifer, Užice
foto: RINA

U Srbiji se za vikend očekuje veoma toplo vreme sa maksimalnom temperaturom u subotu od 37 do 41 stepena, a u nedelju od 33 do 38 stepeni. U većini mesta će biti pretežno sunčano, a uz lokalni razvoj oblačnosti očekuju se i kratkotrajni pljuskovi sa grmljavinom, koji će biti češći drugog dana vikenda.

Vremenska prognoza, Pljuskovi, Grmljavina, Padavine, RHMZ
foto: Iljustracija, EPA-EFE/ LUKASZ GAGULSKI

Od početka naredne sedmice će biti promenljivo i još nestabilnije uz smenu sunčanih i oblačnih intervala i uz pojavu pljuskova i grmljavina, koji će lokalno biti izraženiji (iznad 20 mm za kratko vreme) uz grad i pojačan vetar. Maksimalna temperatura će biti u manjem padu, ali će biti sparno i dalje toplo, temmperatura će se kretati u intervalu od 29 stepeni u zapadnoj Srbiji do 36 stepeni u Banatu, na istoku i jugoistoku zemlje.

Biometeorološka prognoza za petak, 16. avgust

Usled očekivane biometeorološke situacije naročit oprez se preporučuje kardiovaskularnim bolesnicima. Meteoropatske reakcije mogu biti izražene u vidu promenlјivog raspoloženja i glavobolјe. U najtoplijem delu dana se svima savetuje izbegavanje dužeg boravka na otvorenom, kao i adekvatna zaštita od sunca.

Bonus video:

01:16

Licidersko srce u Užicu 2

(Espreso / Agencije / J.R.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.