I danas ćemo se kuvati kao u vrelom loncu! U subotu i do 41 stepen, ponegde i kiša
Vrućine, Foto: Zorana Jevtić, Beta Saša Đorđević, Beta Dragan Gojić, Wikipedia

pakao na zemlji

I danas ćemo se kuvati kao u vrelom loncu! U subotu i do 41 stepen, ponegde i kiša

Detaljna prognoza Republičkog hidrometeorološkog zavoda Srbije za petak, 16. avgust 2024.

Objavljeno: 06:48h

U Srbiji će danas biti pretežno sunčano i veoma toplo, a upozorava se da će do kraja sedmice biti veoma toplo sa maksimalnom temperaturom od 37 do 41 stepena, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

Dana posle podne, uz lokalni razvoj oblačnosti, očekuje se izolovana pojava kratkotrajne kiše ili pljuskova s grmljavinom, uglavnom na jugu i istoku Srbije i u planinskim predelima. Duvaće slab i umeren zapadni i severozapadni vetar, najniža temperatura će se kretati od 16 do 25 stepeni, a najviša od 37 do 40 stepeni Celzijusa.

U Beogradu će biti pretežno sunčano i veoma toplo. Duvaće uglavnom slab zapadni i severozapadni vetar. Najniža temperatura će biti od 22 do 25, a najviša oko 39 stepeni.

Toplo vreme
Toplo vremefoto: Tamara Trajković

U Srbiji se za vikend očekuje veoma toplo vreme sa maksimalnom temperaturom u subotu od 37 do 41 stepena, a u nedelju od 33 do 38 stepeni. U većini mesta će biti pretežno sunčano, a uz lokalni razvoj oblačnosti očekuju se i kratkotrajni pljuskovi sa grmljavinom, koji će biti češći drugog dana vikenda.

Od početka naredne sedmice će biti promenljivo i još nestabilnije uz smenu sunčanih i oblačnih intervala i uz pojavu pljuskova i grmljavina, koji će lokalno biti izraženiji (iznad 20 mm za kratko vreme) uz grad i pojačan vetar. Maksimalna temperatura će biti u manjem padu, ali će biti sparno i dalje toplo, temmperatura će se kretati u intervalu od 29 stepeni u zapadnoj Srbiji do 36 stepeni u Banatu, na istoku i jugoistoku zemlje.

Biometeorološka prognoza za petak, 16. avgust

Usled očekivane biometeorološke situacije naročit oprez se preporučuje kardiovaskularnim bolesnicima. Meteoropatske reakcije mogu biti izražene u vidu promenlјivog raspoloženja i glavobolјe. U najtoplijem delu dana se svima savetuje izbegavanje dužeg boravka na otvorenom, kao i adekvatna zaštita od sunca.

Bonus video:

04:03

TOPLOTNA OSTRVA U BEOGRADU ONEMOGUĆAVAJU REGENERACIJU ORGANIZMA?! Meteorolog otkriva: Najviše ih ima u OVIM delovima grada

(Espreso / Beta / Prenela: J.N.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.