Hrvat postavio pitanje koliko mu je bezbedno da putuje u Srbiju: Komentari samo prštali, napravio opšti haos!
Srbi i Hrvati, Foto: Profimedia, Espreso ilustracija

haos na mrežama

Hrvat postavio pitanje koliko mu je bezbedno da putuje u Srbiju: Komentari samo prštali, napravio opšti haos!

Jedan Hrvat je postavio pitanje koliko je bezbedno doći u Beograd ili Novi Sad, našta je dobio gomile različitih komentara

Objavljeno:

Kao što i ljudi iz Srbije često putuju u Hrvatsku na more, isto tako i mnogi Hrvati žele da uživaju u čarima koje pruža Srbija. Tako je jedan Hrvat postavio pitanje koliko je bezbedno doći u Beograd ili Novi Sad, našta je dobio gomile različitih komentara.

Naime, on je na popularnoj društvenoj mreži "reddit" postavio sledeće pitanje: "Može li se doći u nekakav turistički obilazak ili provod i najnormalnije komunicirati nekim hrvatskim naglaskom bez ikakvih incidenata?

Ova njegova objava izazvala je interesovanje mnogih korisnika kako iz Hrvatske, tako i iz Srbije koji su pritom podelili svoja iskustva.

Jedan Srbin je napisao da nema potrebe da brine jer "nikoga ne interesuje da li je on Hrvat ili ne".

"Brate, koga boli k**** da li si ti iz Hrvatske? Naravno ako vidiš neke bolide kloni ih se i ti je to. Isto važi i za nas kad dođemo u Zagreb. Debila ima svuda, ali je više normalnih ljudi. Nismo svi brkati četnici", glasio je komentar.

Ipak, ovom komentaru nije ostao dužan jedan Hrvat koji je izneo svoje viđenje:

"Ako u kafiću naručiš "kavu", a u pekari "kruh", a na pijaci kupiš "marelicu", probudićeš srbočetničkoagresorski duh čak i najmirnijem srbijanskom pacifisti."

Komentari su se ispod samo nizali:

"Pa doslovno svaki dan viđam automobilr sa zagrebačkim registracijama u Novom Sadu parkirane na otvorenim parkiralištima. Čujem i relativno često hrvatski, a i imam drugare iz Hrvatske i nisu imali problema niti u Beogradu niti u Novom Sadu"

"Ne znam za Beograd, ali pripremi se da ćeš biti j*** u Novom Sadu"

"Jedino može teta da te pogleda čudno ako joj tražiš "kruh" jer će misliti da je troluješ"

" Ponašaj kulturno i uživaj"

Na kraju se javio jedan korisnik iz Hrvatske koji je pokušao da smiri strasti:

"Evo kao Hrvat koji je više puta bio po Beogradu i Novom Sadu mogu ti reći da ti se apsolutno ništa neće desiti (ako nisi baš baš glup, aka hodaš uokolo u majici na Hajduk ili tako nešto.) Dobi ćeš par čudnih pogleda tu i tamo zbog dijalekta ali inače ništa. Pre da će te neko počastiti pićem nego batinama. (Isto zapravo vredi i za srpske turiste u Hrvatskoj, nasuprot većinskom mišljenju na redditu lol.) Bi ćeš blago egzotičan, što ti može i pomoći (wink wink). Takođe: ipak izbegavaj krajiške kvartove i naselja, osobito oko Novog Sada. Za svaki slučaj. Ali nema razloga zašto bi uopšte išao tamo.", glasio je komentar.

Kako se proveo jedan turista iz Hrvatske prilikom posete Novom Sadu, možete pročitati ovde.

Bonus video:

03:09

AKO KREĆETE IDUĆEG VIKENDA NA MORE, RAZMISLITE DVAPUT! Iz AMSS poručuju: Na prelazima nekoliko sati čekanja, I TO NIJE SVE

(Espreso/D.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.