Postavio pitanje da li Srbi vole da letuju u Hrvatskoj, pa usijao mreže: Odgovori su neverovatni, pa ovo je haos!
Letovanje u Hrvatskoj, Foto: Profimedia

haos na mrežama

Postavio pitanje da li Srbi vole da letuju u Hrvatskoj, pa usijao mreže: Odgovori su neverovatni, pa ovo je haos!

Jedan korisnik je napisao da ne letuje u Hrvatskoj jer se "ne oseća bezbedno"

Objavljeno:

Srbi vole da putuju na more u Grčku, Tursku, Egipat, pa i Bugarsku. Međutim, mnogima je hrvatsko primorje jedno od najlepših, ali istovremeno postoji i otklon prema letovanju u toj zemlji, zbog čega je to tako?

Naime, na popularnoj društvenoj mreži "reddit" pokrenuta je zanimljiva diskusija pod nazivom: "Zašto Srbi ne vole da letuju u Hrvatskoj?", a odgovori mnogih komentatora će vas najblaže rečeno šokirati!

Jedan korisnik je napisao da ne letuje u Hrvatskoj jer se "ne oseća bezbedno".

"Zato što se mnogi jednostavno ne osećaju bezbedno. Velika većina, 99% Hrvata su super, ili ok, ali jednostavno ne znaš da li možeš da naletiš na neke budale koje će da ti prave problem zbog naglaska, registracije kola itd.... U Crnoj Gori realno taj problem ne postoji, niti u Grčkoj. Inače i ja sam bio u Rovinju prošle godine, za mesec dana idem za u Makarsku, Hvar i Korčulu", napisao je on.

Hvar
Hvarfoto: Ilustracija, EPA-EFE/ STRINGER

"Jer su mi isterali porodicu iz Hrvatske", glasio je drugi komentar na šta se odmah nadovezao sledeći odgovor:

"Ovo je razlog. Gde god da kreneš naiđeš na ljude kojima su hrvati uništili život proterivanjem. Nije ni čudno, s obzirom koliko ih je najureno u toku 'oluje' -oko četvrtina miliona? Lepo za njih što se zahvaljujući nato-u nigde ne priča o tome osim u Srbiji, al eto mi se sećamo."

Još jedan komentator iz Srbije spomenuo neprijatno iskustvo koje je doživeo njegov poznanik tokom letovanja u Hrvatskoj kada su mu bile izbušene gume na automobilu.

"Poznaniku (koji je inače veliki fan bratstva i jedinstva i "tko nas zavadi") su izbušili gume i razbili šoferku samo jer je imao srpske tablice. Naravno, to je uradilo par mentola, ali nikad ne znaš kad i gde ćeš naleteti na par mentola. Ja sam bio jednom, lepo more ali kamenite plaže koje ne volim a i za te pare mislim da ima mnogo boljih lokacija", piše u komentaru.

U čitavom nizu negativnih komentara, bilo je i onih pozitivnih:

"Proveo sam u Zadru 10 dana pre 15 godina i nisam imao problema. Mada auto nismo ostavili na ulici nego u garaži kod jedne gospođe baš iz razloga da nemamo oštećenja, šta ga znaš kakvih budala sve ima. Uglavnom se konobarica oduševila kad je cula odakle smo jer je prava retkost da tamo bude neko s juga Srbije. Inace prelepo Hrvatsko primorje nema šta, jedino što nam je mnogo dalje nego Grčka ili Crna Gora", pisalo je.

Bonus video:

03:09

AKO KREĆETE IDUĆEG VIKENDA NA MORE, RAZMISLITE DVAPUT! Iz AMSS poručuju: Na prelazima nekoliko sati čekanja, I TO NIJE SVE

(Espreso/D.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.