RHMZ samo niže upozorenja, jako nevreme će pogoditi i Beograd: Evo kada stižu pljuskovi sa grmljavinom
Kiša/Ilustracija, Foto: Emilija Jovanović

loše vreme

RHMZ samo niže upozorenja, jako nevreme će pogoditi i Beograd: Evo kada stižu pljuskovi sa grmljavinom

Najčešći grmlјavinski razvoji i dalјe se očekuju u Podrinju, Kolubarskom okrugu, na jugozapadu Srbije

Objavljeno: 13:06h

Republički hidrometeorološki zavod od jutros upozorava na nevreme, a poslednje upozorenje se odnosi na Beograd.

"Na teritoriji opština Surčin, Zemun i Obrenovac jačanje grmlјavinskih razvoja sa kratkotrajno intenzivnim plјuskom, sitnim gradom i jakim vetrom. Oblačnost ima tendenciju premeštanja ka južnim delovima Beograda", navodi se u upozorenju koje je izdato u 12.25 sati.

Sreda, 12.15 sati

Najčešći grmlјavinski razvoji i dalјe se očekuju u Podrinju, Kolubarskom okrugu, na jugozapadu Srbije, u oblasti Zapadnog Pomoravlјa, a lokalno i u Šumadiji, Velikom Pomoravlјu i jugoistočnom Banatu uz kratkotrajno jak plјusak, sitan grad i jak vetar.

Sreda, u 11.30 sati

U dolini Zapadne Morave (okoline Čačka, Kralјeva, Trstenika, Kruševca) i u okolini S. Palanke pojava kratkotrajno intenzivnih plјuskova sa grmlјavinom, sitnim gradom i jakim vetrom.

RHMZ
RHMZfoto: Printscreen/RHMZ

Sreda, u 11:10 sati

Osim na zapadu i jugozapadu Srbije, u zoni kratkotrajno intenzivnih plјuskova sitan grad i jak vetar očekuju se i na pojedinim lokalitetima u Sremu, južnom i srednjem Banatu, kao i u Velikom Pomoravlјu.

Sreda, u 10:45 sati

Jačanje oblačnih razvoja u Moravičkom okrugu (okolina Čačka), kao i na jugozapadu Srbije u pograničnom delu sa Crnom Gorom u narednom satu usloviće intenzivne plјuskove uz pojavu grada i jakog vetra.

Nevreme/Ilustracija
Nevreme/Ilustracijafoto: Printscreen/Instagram/192.rs

Sreda, u 10:40 sati

Jačanje oblačnih grmlјavinskih razvoja u Podrinju u narednom satu usloviće intenzivne plјuskove uz pojavu grada, najpre na širem području Malog Zvornika.

Pljusak u Čačku

Ranije je RHMZ najavio za danas promenlјivo i nestabilno sa kratkotrajnim vremenskim nepogodama: plјuskovima sa grmlјavinom i većom količinom padavina, gradom i jakim i olujnim vetrom u zoni najintenzivnijih plјuskova.

Bonus video:

00:05

Nevreme u Beogradu

(Espreso/Kurir/Ivana Radojčić/Prenela: N.J)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.