RHMZ izdao najnovije upozorenje na nevreme: Srbiji prete čak tri pojave - sprema se haos u ovim delovima zemlje
Kiša/Ilustracija, Foto: INSTAGRAM: 192_RS / SCREENSHOT

pljuskovi sa grmljavinom

RHMZ izdao najnovije upozorenje na nevreme: Srbiji prete čak tri pojave - sprema se haos u ovim delovima zemlje

U toku jutra i prepodneva kiša, ali i lokalni plјuskovi sa grmlјavinom, najpre se očekuju na području Vojvodine

Objavljeno: 11:47h

Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) od jutros niže upozorenja na nevreme, a sada su aktuelna čak tri za tri različita dela Srbije.

Sreda, u 11:10 sati

Osim na zapadu i jugozapadu Srbije, u zoni kratkotrajno intenzivnih plјuskova sitan grad i jak vetar očekuju se i na pojedinim lokalitetima u Sremu, južnom i srednjem Banatu, kao i u Velikom Pomoravlјu.

Sreda, u 10:45 sati

Jačanje oblačnih razvoja u Moravičkom okrugu (okolina Čačka), kao i na jugozapadu Srbije u pograničnom delu sa Crnom Gorom u narednom satu usloviće intenzivne plјuskove uz pojavu grada i jakog vetra.

Sreda, u 10:40 sati

Jačanje oblačnih grmlјavinskih razvoja u Podrinju u narednom satu usloviće intenzivne plјuskove uz pojavu grada, najpre na širem području Malog Zvornika.

Oblaci i nad Beogradom

Pre toga, upozorenje izdato u 10.35 sati je glasilo: "U Vojvodini, na zapadu i jugozapadu Srbije u naredna 3 časa pojava kiše i lokalnih plјuskova sa grmlјavinom sa tendencijom širenja oblačnih razvoja ka širem području Beograda, centralne Srbije (Šumadije) i Velikog Pomoravlјa".

Republički hidrometeorološki zavod najavio je rano jutros da će u Srbiji danas biti umereno do potpuno oblačno, nestabilno i malo svežije vreme, mestimično sa kišom, pljuskovima i grmljavinom.

Nevreme
Nevremefoto: Printscreen/Instagram/192.rs

U toku jutra i prepodneva kiša, ali i lokalni plјuskovi sa grmlјavinom, najpre se očekuju na području Vojvodine, zapadne i jugozapadne Srbije, upozorio je RHMZ jutros u 7.25 sati.

Lokalno se očekuju i kratkotrajne vremenske nepogode - veća količina padavina, grad i jak olujni vetar u zoni najintenzivnijih pljuskova. Duvaće slab i umeren vetar. Očekuje se da će najniža temperatura biti od 17 do 21 stepen, a najviša od 25 do 30 stepeni.

U većem delu Srbije upaljen narandžasti meteoalarm

Veći deo Srbije je danas pod narandžastim meteoalarmom zbog dve pojave - pljuskova i grmljavine.

Nepogode u Beogradu

U Beogradu danas umereno do potpuno oblačno, nestabilno i malo svežije, povremeno sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. U pojedinim delovima grada se očekuje lokalno veća količina padavina za kratko vreme i jak olujni vetar u zoni najintenzivnijih pljuskova. Najniža temperatura biće oko 21, a najviša oko 28 stepeni.

Bonus video:

00:39

Nevreme u Užicu

(Espreso/Blic/Kristina Bezbradica Gagić/Prenela: N.J)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.