Pravi rolerkoster do vikenda: Nakon toplotnog talasa očekuju nas velike promene, trebaće vam i kapa i kišobran!
suncano, Foto: Emilija Jovanović

rhmz

Pravi rolerkoster do vikenda: Nakon toplotnog talasa očekuju nas velike promene, trebaće vam i kapa i kišobran!

Očekuje nas lep letnji dan, idealan za uživanje na otvorenom, ali uz neophodne mere opreza zbog visokih temperatura

Objavljeno: 07:26h

Prema podacima Republičkog hidrometeorološkog zavoda Srbije, 23. jula 2024. godine, očekuje nas pretežno sunčano i toplo vreme, uz povremene oblačnost širom zemlje.

Ujutru će biti vedro, sa temperaturom od 17 do 22 stepena Celzijusa. Tokom dana, očekuje se postepeno povećanje temperature, sa maksimalnim vrednostima od 31 do 34 stepena Celzijusa.

U većini krajeva biće suvo i sunčano, dok se u popodnevnim satima na severu i zapadu zemlje očekuje prolazna naoblačnost koja bi mogla doneti kratkotrajnu kišu ili pljuskove sa grmljavinom.

Vetar će biti slab do umeren, severozapadnog pravca.

Na planinama će povremeno duvati jači vetar, ali neće značajno uticati na vremenske uslove u nižim predelima. Uveče se očekuje postepeno razvedravanje i blagi pad temperature, sa prijatnim noćnim vrednostima između 20 i 24 stepena Celzijusa.

U Beogradu će vreme biti slično kao u ostatku zemlje.

Jutro će biti vedro, sa temperaturom od 22 stepena Celzijusa. Tokom dana, temperatura će se kretati do 33 stepena, uz povremene oblake u popodnevnim satima. Mogućnost za kratkotrajne padavine je mala, ali ne isključena.

Poljoprivrednici i svi oni koji planiraju aktivnosti na otvorenom mogu se opustiti jer će vremenski uslovi biti povoljni za radove na polju. Ipak, zbog visokih dnevnih temperatura, preporučuje se adekvatna zaštita od sunca, unos tečnosti i izbegavanje direktnog izlaganja sunčevim zracima tokom najtoplijeg dela dana.

Očekuje nas lep letnji dan, idealan za uživanje na otvorenom, ali uz neophodne mere opreza zbog visokih temperatura.

Narednih dana, tačnije, od srede do petka, vreme će biti jako nestabilno, uz redovnu smenu sunca i oblaka, koji će biti praćeni kratkotrajnim lokalnim pljuskovima.

Za vikend pretežno sunčano i toplo vreme.

Bonus video:

20:52

POPODNEVNI DNEVNIK 28.06.2024

(Espreso/SD/Prenela T.Š.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.