Preti nam novi toplotni talas: Tropske vrućine pred vratima, evo i kada
Vrućine, Foto: Printscreen/RHMZ, Zorana Jevtić

vremenska prognoza

Preti nam novi toplotni talas: Tropske vrućine pred vratima, evo i kada

Tokom prethodne sedmice temperature u Srbiji bile su i do 42°C

Objavljeno: 23:31h

Iako se u Srbiji još uvek nije završio aktueleni toplotni talas, iako su vrućine popustile u odnosu na prošlu sedmicu, kada su temperature išle i do 42°C, Srbiju očekuje novi talas vrućina. Ipak, pre toga očekuje se osveženje.

U Srbiji još u utorak veoma toplo vreme, uz tempertaure od 30 do 35°C i uz uglavnom sunčano vreme. Posle podne ponegde se uz jači razvoj oblačnosti očekuje ređa pojava lokalnih pljuskova sa grmljavinom.

U toku večeri u severnim, a u sredu i u ostalim predelima Srbije očekuje se prodor hladnog fronta, uz osveženje sa kišom i pljuskovima sa grmljavinom.

Od srede do petka biće znatno ugodnije, uz temperature od 25 do 30°C.

Nakon prolaznih padavina u sredu, u četvrtak i petak uglavnom suvo, uz smenu sunčanih i oblačnih intervala i uz ređu pojavu pljuskova sa grmljavinom.

Već od vikenda sledi stabilizacija vremena i osetniji porast tempeatura vazduha i to će biti uvod u novi toplotni talas.

U subotu maksimalne temperature vazduha u svim predelima iznad 30°C, a od nedelje još vrelije. Poslednje dane jula i sam početak avgusta obeležiće tropski dani, uz temperature i iznad 35°C, uz sunčano vreme.

Bonus video:

03:09

KORIŠĆENJE KLIMA UREĐANJA PO OVAKVOM VREME JE RAVNO GREJNOJ SEZONI Kapor šokirao: Trošimo manje struje nego što je prosek EU

(Espreso/Telegraf.rs/Đorđe Đurić/Preneo D.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.