Sara (28) je na dedovini napravila pravi raj: Napustila Sardiniju i Beograd, pa otišla da živi na selu (VIDEO)
Sara Đurđević, Foto: Printscreen/Youtube/Povratak na selo

ŽIVOT NA SELU

Sara (28) je na dedovini napravila pravi raj: Napustila Sardiniju i Beograd, pa otišla da živi na selu (VIDEO)

Sara (28) iz Valjeva napustila Sardiniju i Beograd i prešla da živi na dedovinu

Objavljeno: 19:34h

Nakon završenog fakulteta u Beogradu i života na Sardiniji u Italiji, Sara Đurđević (28) iz Valjeva odlučila da napusti svetla velikog grada i vrati se na dedovinu koju danas sama uređuje.

Selo Paune blizu Valjeva je mesto gde je Sara stalno dolazila dok su joj baka i deka bili živi, međutim kako kaže, tada je, a kasnije kao i studentkinja ipak više volela gradski život. Međutim, nakon par godina u Beogradu, shvatila je da on nije za nju.

Sarina kuća
Sarina kućafoto: Printscreen/Youtube/Povratak na selo

"Nakon fakulteta sam se zaposlila u Beograd i dok sam radila posao koji sam čak i volela, shvatila sam da ne želim da živim u gradu. Tokom nedelje nisam obraćala pažnju na svoje želje, ali onda dođe vikend i ja primetim da često odem ili kod druga na selo ili u prirodu, što mi je prijalo... Onda je počeo kovid, bila sam na poslovnom putu u Poljskoj, tamo se zarazila, vratila se i dve nedelje bila na bolovanju. Tada sam počela da razmišljam o svom životu i shvatila sam da ne želim da živim u Beogradu", kaže Sara pa dodaje da je upravo tada odlučila da napusti i Srbiju i ode negde gde apsolutno sve zavisi od nje.

Tako da je izabrala da volontira na Sardiniju u Italiji na godinu dana gde je na projektu imala plaćen smeštaj, hranu i džeparac.

Međutim, iako je trebala da ostane na duže, Sara je odlučila da se vrati u Srbiju. Tada je još jednom dala šansu Valjevu a onda i Beogradu gde je ostala još godinu i po dana. U tom trenutku se povelo pitanje oko kuće na selu, pa je tako došla na ideju da jednostavno ona bude ta koja će se preseliti i započeti život i neki svoj seoski biznis.

Zbog činjenice da ima samo 28 godina, Sara priznaje da ne bi davala nikakve konačne ciljeve svog života na selu, mada priznaje da nema problem sa idejom i da ostane zauvek na selu, gde je, kaže, već izgradila svoj mali zoološki vrt.

Na pitanje kako su je komšije prihvatile, Sara odgovara:

"U suštini nisam sa svima u kontaktu, sa nekolicinom komšija i oni mi zaista mnogo pomažu, prezahvalna sam na tom. Tu su da mi uskoče, kao i ja njima. Veliki broj je prvo bio šokiran što sam došla a onda su priznali i da im je drago".

Život na selu je i težak i lak

Kao žensko samo u kući, Sara priznaje da posao koji trenutno radi ne bi smela da napusti, zbog troškova koje sam život na selu nosi, mada se nada da će se u budućnosti više fokusirati na svoj TikTok i Instagram kanal gde promoviše seoski život.

"U suštini ja sada imam samo dobro volju i pomoć prijatelja i porodice. Iako živim sama, često imam cimere koji su redovni gosti kod mene", priznaje Sara koja dodaje da joj je prelazak iz grada u selo bio i lak i težak:

"S jedne strane bio je lak, jer za stvari koje sam mislila da će biti teške bile su prelake, a s druge strane, shvatila sam da postoji toliko stvari koje ne znam da radim i svaki dan iskače nešto novo i samim tim što najveći deo vremena radim sama oko kuće, nekada se stvarno umorim. Nešto kao da imam teretanu na selu".

1 / 4 Foto: Printscreen/Youtube/Povratak na selo

"Život na selu je lepši"

Ono što joj jedino fali na selu, jeste neka drugarica koja se odlučila na isti put kao i ona, sa kojom bi mogla da podeli iskustva i ideje.

Za kraj, Sara poručuje:

"Odlazak na selo je odluka koju svako mora da donese sam za sebe i kada se oseti spremnim, iako taj osećaj spremnosti nikada nije jasan. Svakako, suština je da niko ne treba da čeka idealne uslove, već da, ukoliko žele, ostvare taj svoj san i odu na selo. Jer stvarno život na selu je lepši. Ovde sam svakako smirenija."

Bonus video:

00:52

Mile spasio meče iz duboke jame i doveo u svoje selo

(Espreso / Blic / YouTube - Povratak sa nelo / Prenela: J.N.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.