Kuvaćete se na vrućinama satima: Ako putujete na letovanje u Crnu Goru oprez, očekuje se blokada na putevima!
Gužve, Foto: Printscreen/ MUP kamere

biće gužvanjac

Kuvaćete se na vrućinama satima: Ako putujete na letovanje u Crnu Goru oprez, očekuje se blokada na putevima!

Meštani Crmnice najvili su blokadu tunela Sozine na putu ka Baru, zbog čega se očejuju ogromne gužve

Objavljeno:

Ukoliko se tokom predstojećeg vikenda uputite na crnogorsko primorje put Bara, budite spremni na ogroman zastoj i kilometarske kolone vozila, jer su meštani Crmnice najvili blokadu tunela Sozine u nedelju, 21. jul u period od devet do 12 časova. Kako su naveli protest će otkazati jedino ako dođe do izglasavanja predloga za izmene i dopune Zakona o putevima ili dogovora o trajnom rešenju ovog pitanja sa kompanijom Monteput.

Protest koji je trajao dva sata održan je i 13. jula, a sve zbog toga što su građani Bara koji žive severno od tunela prinuđeni svakodnevno da plaćaju putrinu preko tunela Sozine.

"Mi smo ogorčeni, svaki dan da bi otišli na posao dajemo 2.5 eura u jednom i isto toliko u drugom pravcu. Znate li vi koliko je to mesečno, samo za to i gorivo ode više od pola plate. Od čega onda sa živimo, hranimo i školujemo decu", rekao je jedan od učesnika protesta pre pet dana.

Tokom trajanja blokade, saobraćaj je preusmeren na regionalni put Virpazar - Sutorman - Bat i magistralu Virpazar - Paštrovačka gora - Petrovac. Ali su neminovne ogromne gužve u saobraćaju ako do protesta dođe.

Poslanici u Crnoj Gori raspravljali su juče o izmenama Zakona o putevima, kojima bi se meštanima barske opštine sa područja kod Sozine omogućilo korišćenje tunela bez plaćanja putarina. O izmenama ovog zakona glasaće se naknadno.

Bonus video:

04:43

ALBANAC JE BIO PRIPREMLJEN, METAK JE VEĆ BIO U CEVI Gosti Pulsa Srbije bez dileme: Evo zbog čega je promenio RUTU u zadnji čas

(Espreso / Mondo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.