Evo zašto ni pod razno ne treba da idete u Egipat u avgustu: Sve će da vam presedne!
Foto: Profimedia

OPREZ

Evo zašto ni pod razno ne treba da idete u Egipat u avgustu: Sve će da vam presedne!

Zašto stručnjaci ne savetuju letovanje u Egiptu u avgustu? Pročitajte iskustvo jednog turiste

Objavljeno: 10:36h

Da li leto u Egiptu ili mediteranskim zemljama zvuči primamljivo? Moguće, posebno za nekoga ko nikada nije bio tamo. Ipak, postoje turisti koji su odmor u Egiptu proveli u avgustu i koji se kunu da "nikad više" tako nešto neće uraditi. Vrućina, na koju turisti nisu navikli, nije ometala samo opuštanje, već i normalno funkcionisanje.

Egipatske avgustovske vrućine mogu da budu pogubne. Oduzimaju vam radost da radite bilo šta osim sedenja u klimatizovanoj prostoriji. Umara vas, čini vas lenjima i izvlači tenziju iz vas. Jedan turista se i sam uverio, uprkos savetu turističke agencije da ne ide u Egipat. Pročitajte njegovo iskustvo:

"Bilo je to prvih dana avgusta. Sećam se da sam oduvek sanjao o odlasku u Egipat, još kao dete. Odmor u Egiptu mi se činio vrhuncem luksuza. Tada sam imao jako dobru godinu - dobio sam povišicu, bonus, ne sećam se tačno, ali sam mislio: 'Mogu sada ovo da priuštim, kad, ako ne sada'. Otišao sam u turističku agenciju i poveo suprugu sa sobom. Žena iz turističke agencije me je pogledala i duboko udahnula kada sam rekao: 'Želeo bih odmor u Egiptu'. Posle nekoliko sekundi rekla je: 'To nije dobra ideja'.

Keopsova piramida, Piramide, Egipat
foto: EPA-EFE/MOHAMED HOSSAM

Mislio sam da sam pogrešno čuo. 'Moj savet je da ne idete tamo, žega će vas uništiti'. Sedeo sam zbunjen i nisam razumeo šta se dešava. Žena u turističkoj agenciji nije htela da mi proda putovanje? Počela je da mi objašnjava da Egipat doživljava afričku vrućinu, 50 stepeni Celzijusa tokom dana je uobičajena temperatura. Ona je sugerisala da to mogu da budu smrtonosne temperature koje oduzimaju svu radost života, putovanja i razgledanja. Nisam bio ubeđen i nisam odustao od Egipta. Samo sam pristao da odložim polazak do kraja avgusta.

Nekoliko sati na egipatskoj plaži bilo mi je dovoljno da shvatim. Žena je bila u pravu. Ne samo da smo se sve vreme znojili ili da nas je sunce prilično peklo, uprkos šeširima i raznim SPF kremama, nego smo u svakoj šetnji pili pet litara vode. Ukratko, egipatska avgustovska vrućina je bukvalno smrtonosna. Ne možete ništa da radite osim sedenja u klimatizovanoj sobi. To vas čini umornim, čini vas lenjim i izvlači najgore iz vas.

Egipat, Etiopija, Brana
foto: Profimedia

Čak i ulazak u more ili bazen samo privremeno rešava problem. Razgledavanje, šetnja, opuštanje - sve ovo na duge staze postaje noćna mora. Volim toplotu, leto, čak mi ni vrućina ne smeta, ali toplo leto nema nikakve veze sa egipatskim. Ni po čemu ne može da se poredu. Egipat je lep i vredan posete, ali u oktobru ili maju", otkrio je jedan turista.

Bonus video:

02:28

KLIME SU PREGREJANE, DOVOLJNA JE JEDNA VARNICA DA EKSPLODIRAJU! Stručnjaci apeluju: Pazite na temperaturu i obavezno radite OVO!

(Espreso / Mondo / J.J)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.