Vladimir tri godine nije izašao iz stana: Bolestan je i nepokretan, ovo je tužna priča nasmejanog Čačanina (FOTO)
Vladimir iz Čačka, Foto: RINA

tuga

Vladimir tri godine nije izašao iz stana: Bolestan je i nepokretan, ovo je tužna priča nasmejanog Čačanina (FOTO)

Vladimiru rampa u zgradi znači spas

Objavljeno:

Tužna slika stiže nam iz Čačka i iz zgrade u Ulici Svetog Save. Vladimir ima 40 godina, bolestan je i nepokretan, a kako u njegovoj zgradi nema rampa za invalide već skoro tri godine, kako kaže njegova majka, nije izašao napolje.

-Moj sin iz stana nije izašao pune tri godine. Mi jako teško živimo, stan je prilično propao, ali se borimo, žao mi je što ne može da bar ponekad izađe na svež vazduh. Po ceo dan leži i gleda u plafon”, kaže Milica Ćirjaković za RINU.

Ona smatra da komšije ne bi imale ništa protiv da se na jednom od tri ulaza naparavi rampa za invalide, ali kako tvrdi, upravnik zgrade do sada je imao različite izgovore zašto se to ne realizuje.

1 / 3 Foto: RINA

- Ta rampa bi koristila i starijim osobama kojih ima u zgradi da lakše izvuku kolica sa robom kad se vraćaju iz trgovine, ima tu i mladih bračnih parova koji bi lakše ulazili i izlazili sa dečijim kolicima, a mom Vladimiru to bi u bukvalnom smislu promenilo kvalitet života. Ali svaki put kad pomenem upravniku on ima razne izgovore, te da nema finansijskih sredstava, te da mora da nađe arhitektu...Bilo kako bilo i posle više mojih molbi nije bilo nikakvog dogovora”, ističe Milica.

Erić: Gradnja rampe kreće početkom avgusta

Sa druge strane upravnik zgrade Dragan Erić tvrdi da je za gradnju rampe prvo trebalo obezbediti finansijska sredtva, kao i projekat i da je u ovom trenutku to rešeno.

- Razumem potrebu gospođe Ćirković, ali jednostavno postoje uslovi da bi se gradnja rampe realizovala. Sredstva za gradnju su obezbeđena od kirije na postavljenu Telekomovu antenu na vrhu zgrade, urađen je projekat, a sa izvođačima je dogovoreno da radovi počnu početkom avgusta”, kazao je Erić.

Bonus video:

00:12

Lažni invalid u Beogradu

(Espreso/RINA/Preneo D.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.