SRPSKI TURISTI IZABRALI NAJLEPŠE MESTO ZA LETOVANJE U ALBANIJI: Ogromne peščane plaže, plićaci, pristojne cene...
Ksamil, Foto: Profimedia

letovanje

SRPSKI TURISTI IZABRALI NAJLEPŠE MESTO ZA LETOVANJE U ALBANIJI: Ogromne peščane plaže, plićaci, pristojne cene...

Srbi pitali koje mesto je najbolje za letovanje u Albaniji i svi su se složili

Objavljeno:

Kada su u pitanju odmori i letovanja u inostranstvu, Albanija mnogima od nas ne padne na pamet kao prva moguća letnja destinacija, međutim činjenica je da ova država postaje sve popularnija za turiste iz Srbije i regiona.

Upravo zbog toga, jedna porodica iz Beograda upitala je sve ljubitelje letovanja u ovoj zemlji, unutar Fejsbuk grupe "Letovanje u Albaniji - Albanija.rs", koja su to mesta koja su zapravo najlepša za posetiti.

Albanija
Albanijafoto: Profimedia

Dobar dan! U planu imamo prvi put odlazak u Albaniju na letovanje, pa imamo par pitanja:

1. Još uvek se nismo odlučili u koje bismo tačno mesto, u fazi smo istraživanja pa ako neko ima i neku svežiju fotografiju, neka podeli u komentarima

2. Takođe nas zanima u vezi zdravstvenog osiguranja, da li je istina da nije potrebno jer je besplatno lečenje u bilo kojoj zdravstvenoj ustanovi u slučaju da nam nešto zatreba?", napisala je Srpkinja.

"Golem i Ksamil?"

Na svoje pitanje dobila je dosta saveta gde i kako ući, a dva mesta se čine kao najpopularnija u Albaniji - Golem i Ksamil.

"Mi idemo po peti put do Golema. Ovde su dugačke peščane plaže uz nešto više plićaka. Ponekad ima neke trave, ali nikada nismo videli meduza, na primer. Plaže su ogromne! Svaki hotel ima svoju uz udobne ležaljke i suncobrane, ali ima i slobodnog mesta. Kej je sjajan: palme i borovina", napisala je jedna članica grupe.

Albanja
Albanjafoto: EPA MALTON DIBRA

Za njom, javila se druga članica pa napisala svoje mišljenje:

"Pozdrav, mi smo tri godine letovali u Ksamilu. Divno mesto, Jonsko more, Golem vam je Jadransko more, tako da vam je moja preporuka Ksamil - jer uporediti Golem i Ksamil je ludost, ipak je Ksamil broj jedan".

"Ksamil početkom juna i krajem septembra....ostalim letnjim mesecima je prevelika gužva a i smeštaj je jako skup, mislim u Ksamili u julu i avgustu", napisao je on.

Postoji besplatno zdravstveno osiguranje

Što se tiče zdravstvenog osiguranja, pojedini članovi grupe objasnili su da u Albaniji postoji besplatno zdravstveno osiguranje za turiste.

"Zdravstveno osiguranje vam ne treba pošto je Albanija jedina država koja tokom turističke sezone daje besplatno zdravstvo turistima iz celog sveta. Ovo ne pišem napamet već poučen iskustvom pošto u Albaniju letujem više od 20 godina", napisao je jedan od njih.

Bonus video:

04:13

NOVA HIT DESTINACIJA ZA LETOVANJE! Hoteli su renovirani, a ponude izuzetno povoljne! Najbolji aranžmani DO KRAJA JUNA

(Espreso / Blic / Prenela: J.N.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.