OVO MESTO U GRČKOJ JE S RAZLOGOM DECENIJAMA OMILJENO KOD NAŠIH: Donosimo vam DETALJAN CENOVNIK za ovu sezonu (FOTO)
Paralija, Foto: Privatna arhiva

letovanje i odmor

OVO MESTO U GRČKOJ JE S RAZLOGOM DECENIJAMA OMILJENO KOD NAŠIH: Donosimo vam DETALJAN CENOVNIK za ovu sezonu (FOTO)

Ovo mirno i malo mesto koje se nalazi ispod planine Olimp, godinama je izuzetno popularno letovalište...

Objavljeno:
Miloš Dojčinović

Mnogim Srbima lepote Grčke predstavljaju pravu atrakciju, a pored mora i prirodnih lepota, ljudima je privlačna hrana kao i noćni život. U to se uverila i jedna Srpkinja koja je posetila najomiljenije porodično letovalište u ovoj zemlji - Paraliju.

Ovo mirno i malo mesto koje se nalazi ispod planine Olimp, godinama je izuzetno popularno letovalište, kako zbog predivnih plaža i čiste vode, tako i zbog bogatog sadržaja koje nudi. Od prodavnica suvenira, odeće i obuće, do kafića, restorana, ali i bogate trpeze.

Od prehrambenih proizvoda u Paraliji najskuplje je meso i u pojedinim restoranima brze hrane kreće se po istoj akcijskoj ceni.

Pa tako porcija kobasica košta 7,8 evra, pohovana piletina 7,8 evra, kebap i pomfrit 7,8 evra, ali i sendvič sa koka-kolom po istoj ceni.

Cene mesa u restoranu brze hrane
Cene mesa u restoranu brze hranefoto: Privatna arhiva

Ukoliko želite da kombinujete više jela odjedanput, meso, krompir i testo i to da zalijete alkoholnim pićem ili gaziranim pićem, imaćete ponudu najraznovrsnijih mogućih akcija.

Pa tako, točeno pivo i giros koštaju 5 evra, koka-kola, burger i pomfrit 7 evra, koka-kola i giros 5 evra, koka-kola, giros i pomfrit 8 evra, a tu su i najskuplje akcije poput dva točena piva, dva girosa i grčke salate po ceni od 23,5 evra.

Akcije hrane i pića u restoranu
Akcije hrane i pića u restoranufoto: Privatna arhiva

Ako želite da naručite celo parče pice platićete od 6 do 10 evra. Sendviči se kreću u proseku između 6 i 7 evra.

Cena pica i sendviča
Cena pica i sendvičafoto: Privatna arhiva

Cena obične kafe, koju mi zovemo "turska", a Grci "domaća kafa" kreće se od 2,5 do 4 evra. Cene ostalih kafa poput espresa, kapućina ili makijata platićete po sličnim cenama.

Što se tiče ležaljki na plažama, u Paraliji se dešava da u pojedinim delovima plaža, vlasnici stave preveliki broj istih, jedne pored druge, tako da vam neće ostati previše privatnog prostora, ali naravno u većem delu plaža nije takav slučaj.

Plaža sa ležaljkama
Plaža sa ležaljkamafoto: Privatna arhiva

Ležaljke možete iznajmiti na vremenski period od četiri sata korišćenja uz piće po vašoj volji po ceni od dva do četiri evra.

Naravno, što se tiče svakodnevne ishrane potreban vam je i hleb. Cena hleba od 350 grama iznosi jedan evro.

Ukoliko u Paraliju putujete automobilom, putarina će vam iznositi 2,4 evra.

Paralija poseduje šetalište dugo jedan kilometar i puno je prodavnica, butika, kafana koji su u večernjim satima puni do poslednjeg mesta.

Šetalište u Paraliji
Šetalište u Paralijifoto: Privatna arhiva

Od ostalih zanimljivih stvari koje možete da posetite jeste i pravoslavna crkva Svete mučenice Fotine koja se nalazi u samom centru grada.

Pravoslavna crkva Svete mučenice Fotine
Pravoslavna crkva Svete mučenice Fotinefoto: Privatna arhiva

Veličina crkve je zaista impozantna, arhitektura autentična, a posebno se zapaža lepota belog mermera od kog je ispred crkve sačinjen plato sa velikim brojem stepenica na kom se u letnjim mesecima često održavaju razne manifestacije i koncerti.

Bonus video:

00:15

PRIJOVIĆKA NA MORE POVELA I MAMA BORKU! Pogledajte kako su se mama i ćerka OPUSTILE i đuskale u bazenu (VIDEO)

(Espreso/Miloš Dojčinović)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.