6 SAVETA KAKO DA POVIJATE BEBU LETI: One nemaju termoregulaciju, morate da sledite OVA PRAVILA!
Bebe, ilustracija, Foto: RINA / Privatna arhiva

važno

6 SAVETA KAKO DA POVIJATE BEBU LETI: One nemaju termoregulaciju, morate da sledite OVA PRAVILA!

Povijanje pomaže u potpunoj zaštiti novorođenčadi

Objavljeno:

Povijanje leti nije štetno, međutim, morate znati neke savete ili trikove koji će vam pomoći da to radite pravilno.

Beba ne može da reguliše telesnu temperaturu, niti vam može reći da li se ne oseća dobro. Morate proveriti telesnu temperaturu novorođenčeta i pratiti je.

Evo nekoliko saveta koji će vam pomoći da nadgledate bebu kako biste bili sigurni da joj je udobno:

Prvo, saznajte prirodnu telesnu temperaturu vašeg deteta. Praćenje dnevne telesne temperature bebe će vam pomoći da shvatite koliki raspon ima dnevno.

Morate da proveravate temperaturu prostorije u kojoj je beba. Trebalo bi da proverite i da li je bebi tako prijatno ili ne.

Kontrolišite koliko slojeva odeće beba nosi. U letnjoj sezoni, pošto je vrućina ogromna, novorođenče treba da nosi vrlo malo ili nimalo odeće da bi se zagrejalo. Znoj smeta bebi, a nošenje debele odeće iritira.

Trebalo bi da proverite materijale koje beba nosi. Tokom letnje sezone, trebalo bi da koristite pamučnu odeću. Pamuk je veoma lagan i udoban tokom bilo koje sezone.

Bebe
foto: Ilustracija, EPA-EFE/ ADI WEDA

Osnovni saveti za letnje povijanje bebe

Proverite odeću vaše bebe

Pre nego što stavite bebu u povoj, proverite joj odeću. Ako nosi tanke slojeve, savršeni su da se beba drži povijena. S druge strane, ako vaša beba nosi različite slojeve tkanine, najbolje je da je presvučete u nešto udobno ili da bude samo u peleni, pre nego što je povijete.

Isprobajte različite tehnike

Lako ćete naći razne tehnike letnjeg povijanja na internetu, kod babice ili pedijatra. Trebalo bi da ih proverite, isprobate, šta vama i vašem detetu najviše prija.

Nanesite puder

Pre nego što povijete bebu, savet je da joj nanesete bebi puder na kožu. On će pomoći da vaša beba ostane suva jer upija znoj i sprečava osip.

puder
foto: profimedia

Proverite materijal

Morate proveriti materijal tkanine u koju povijate mališana. Trebalo bi da to svakako bude lagani, tanki povoj za leto. Oni su veoma udobni za upotrebu i nisu previše teški. Kada kupujete prekrivače, povoje i pelene, važno je da imate na umu njihovu udobnost.

Proverite veličinu tkanine

Bebe rastu s vremenom, tako da kada kupujete povoj za svoju bebu, morate proveriti ukupnu veličinu. Naći ćete različite dimenzije, a birajte prema visini bebe, pa uzimajući u obzir da ćete ga koristiti par meseci dok dete ne preraste ovaj način prepovijanja. Nekad nije loše da budu i dosta veći materijali, uvek možete da ih presavijete i date i sebi slobodu da lakše povijate i bebi prostor za kretanje kada je povijena, pogotovu u predelu nogu.

Proverite boju i dizajn

Kada kupujete za svoju bebu, boja i dizajn su vam veoma važni. Roditelji vole da koriste različite boje i šare kako bi beba povijana izgledali slatko, a različite boje su takođe dobre za stimulisanje razvoja bebe. Dakle, pored provere materijala i veličine povijanja, takođe treba pažljivo odabrati boje i dizajn.

Bonus video:

08:52

DA LI JE SITUACIJA ZAISTA STABILNA? Nakon najave predsednika o mogućoj eskalaciji, stručnjaci analizirali posledice za našu zemlju

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.