RHMZ IZDAO NAJNOVIJE UPOZORENJE: Ova 2 okruga su na UDARU u naredna 2 SATA!
Pljusak, Foto: Zorana Jeftić

vremenska prognoza

RHMZ IZDAO NAJNOVIJE UPOZORENJE: Ova 2 okruga su na UDARU u naredna 2 SATA!

Naglašeno je i da su nepogode moguće i u Beogradu

Objavljeno:

Republički hidrometeorološki zavod Srbije (RHMZ) izdao je hitno upozorenje za područje jugozapadne Srbije na grmljavinske nepogode.

- U naredna dva sata na području Zlatiborskog i Raškog okruga lokalno izraženi plјuskovi sa grmlјavinom, uz kratkotrajnu pojavu grada i jak i olujni vetar - saopštili su iz RHMZ-a.

Takođe, najavljeno je i da će u naredna dva sata u južnim i istočnim predelima Srbije biti lokalni plјuskovi sa grmlјavinom.

Naglašeno je i da su nepogode moguće i u Beogradu.

U međuvremenu je Yr.no, sajt za vremensku prognozu naveo kada danas pljuskovi stižu u Beograd, te da bi mogli da traju u periodu od 17 do 21 čas.

RHMZ je takođe najavio kraj toplotnog talasa, ali i vrlo nestabilno vreme.

Za celu Srbiju na snazi je narandžasti meteoalarm.

To znači da je vreme opasno. Prognozirane su opasne vremenske pojave, a takvog su inteziteta da mogu prouzrokovati materijalnu štetu i biti opasne po ljude i životinje.

- Treba biti vrlo obazriv, svestan rizika i redovno informisan o detaljima očekivanih meteoroloških uslova. Pratiti savete koje daju nadležne državne službe - piše na sajtu RHMZ-a.

Bonus video:

03:13

VREME JOŠ NIJE UŠLO U SVOJU NAJOPASNIJU FAZU Nada Macura savetuje: Ovako se zaštitite od NESTABILNIH temperatura i sunčanice

(Espreso/Kurir.rs/Preneo: D. P./Preneo D.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.