OVA DVA GRADA SU SLEDEĆA NA UDARU JAKOG NEVREMENA!
Foto: Zorana Jevtić

nevreme

OVA DVA GRADA SU SLEDEĆA NA UDARU JAKOG NEVREMENA!

Nestabilno vreme očekuje se u Srbiji i tokom većeg dela sledeće sedmice

Objavljeno: 18:03h

Današnji dan donosi Srbiji znatno ugodnije temperature u odnosu na jučerašnji kada je bilo i do 38°C. Naročito prijatnije je na severu i zapadu Srbije, pa su tako širom Vojvodine temperature ispod 30°C, ali je vrelo i dalje na jugu, jugoistoku i istoku Srbije, uz temperature i do 33°C. U ovom času u delovima Srbije ima i jakih oluja.

Nažalost, nakon sunčanog prepodneva, u toku poslepodneva atmosfera nad Srbijom se ponovo destabilizovalo, pa je pljuskova sa grmljavinom bilo na jugozapadu, jugu i jugoistoku zemlje.

Šire područje Tutina i Bosilegrada bilo je i na udaru jakih grmljavinskih oluja sa gradom.

U nastavku poslepodneva jačih pljuskova sa grmljavinom biće na jugu, jugozapadu i zapadu Srbije, a ovi sistemi premeštaće se u južnoj i jugozapadnoj visinskoj struji.

Novo jače grmljavinsko nevreme sa područja Tutina obrušiće se na Novi Pazar, uz veoma obilne pljuskove, jake gromove i grad.

Oluja sa pljuskovima i grmljavinom pogodiće i šire područje Užica.

Jačih grmljavinskih sistema sa gradom ima i na Kosovu i Metohiji.

Pred sam kraj dana i tokom večeri pljuskova sa grmljavinom može biti i u ostalim predelima Srbije, uz najmanju šansu u Vojvodini i na istoku Srbije.

Dakle, do kraja dana i tokom večeri najveća opasnost od razvoja veoma snažnih grmljavinskih oluja očekuje se na području Moravičkog, Raškog, Rasinskog, Topličkog i Nišavskog okruga, a potom bi se oluje u jugozapadnoj ili zapadnoj visinskoj struji premeštale ka centralnim predelima Srbije, pre svega prema Šumadiji i Pomoravlju, ali i ka severnijim predelima, odnosno ka Kolubarskom okrugu, Mačvi i Sremu.

U predelima sa najintenzivnijim grmljavinskim procesima očekuju se veoma jaki gromovi, krupan grad i veoma obilni pljuskovi, a kako se bi se ovi procesi duže zadržavali nad istim područjem zbog slabih visinskih struja, palo bi i više od 40 litara kiše po kvadratnom metru, uz opasnost od urbanih poplava i bujica.

Bonus video:

03:13

VREME JOŠ NIJE UŠLO U SVOJU NAJOPASNIJU FAZU Nada Macura savetuje: Ovako se zaštitite od NESTABILNIH temperatura i sunčanice

(Espreso/Telegraf.rs/Đorđe Đurić/Preneo D.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.