ANA I KAJA OTIŠLE U AMERIKU DA ZARADE, PA OTKRILE ISTINU O "OBEĆANOJ ZEMLJI": Srbi ovo nikako nisu očekivali
Ana i Kaja, Foto: Printscreen/TikTok/k4jaa

posao u inostranstvu

ANA I KAJA OTIŠLE U AMERIKU DA ZARADE, PA OTKRILE ISTINU O "OBEĆANOJ ZEMLJI": Srbi ovo nikako nisu očekivali

Zanimljivo je da se njima još na samom početku putovanja desio peh, pa je jedna devojka iz Pariza morala da se vrati za Beograd

Objavljeno:

Ana i Kaja su devojke iz Srbije koje su, preko agencije koja pomaže studentima da nađu posao u Americi, otputovale u SAD i ispričale kako izgleda život u toj "obećanoj" zemlji!

Zanimljivo je da se njima još na samom početku putovanja desio peh, pa je jedna devojka iz Pariza morala da se vrati za Beograd. Dogodovštine sa ovog putovanja jedna od njih je ispričala u snimku koji je objavila na Tik Toku.

- Evo, ovako, mi smo tek dva dana ovde i već nam se mnogo toga izdešavalo. Ana i ja smo trebale da idemo zajedno. Zajedno smo i letale do Pariza. Međutim, mi nismo shvatile da naša karta nije ista za Boston, i to smo skontale tek nakon što je Anin avion već odletao. Tako da se Ana vratila za Srbiju i onda sutradan opet putovala za Pariz, pa za Boston, dok sam ja putovala direktno za Boston - priča Kaja.

Tu nije bio kraj malerima. Ne samo da je Ana morala da se vrati za Beograd, pa da ponovo "hvata" avion, već su joj negde na aerodromima izgubili i kofer. Međutim, sve ima svoje i pozitivne i negativne strane...

Putovanje avionom
Putovanje avionomfoto: Printscreen/TikTok/k4jaa

- Mi smo tu već dva dana, ona nema kofer. Devojka nema nikakve stvari. Međutim, pazite ovo, svaki dan za koji ne dobije kofer, ona dobije 50 dolara. Iskreno, ja ne bih htela da mi kofer uopšte dođe - našalila se Kaja.

Kaji put nije previše teško pao. U avionu se, kaže, dobijaju besplatne slušalice i ćebence i vreme se može prekratiti gledanjem filomova i serija.

- E sad, mi smo što se tiče smeštaja imali puno sreće. Živimo sa jednim čovekom i njegovim kerom i sa nama je još dva studenta koji nisu iz Srbije. To su dve devojke i jako su fine.

Kuća je lepo sređena, kaže. Sve je automatizovamo, čak i toalet.

- Jako je fino sređeno, bukvalno je sve automatizovano. Imamo ovu WC šolju za koju ne znam ni šta sve radi. Bukvalno je kao svemirska letelica.

Mđeutim, što se posla tiče, još uvek nisu sigurne šta da misle:

- Još uvek nismo sigurne da li smo ubole bingo ili nismo, zato što je lik na poslu, iskreno, malo čudan. Međutim, mi smo bukvalno bila spremne da će se to desiti, tj. da neko neće valjati, bilo stanodavac bilo poslodavac.... Neko mora da zezne! Još uvek nismo radile, samo smo bile na intervjuu, tako da ćemo videti.

Čišćenje
Čišćenjefoto: Printscreen/TikTok/k4jaa

Iako su u SAD tek nekoliko dana već su našle i dodatni posao.

- Ovde se družimo sa jednim dekom koji ima 99 godina. Treba da napuni sto godina uskoro, bio je čak i u ratu. On bukvalno živi preko puta nas i stvar je u tome da njemu uvek treba pomoć ako nečega. A kada mu pomognete, on vam plati, tako da smo mi danas čistile neki njegov podrumčić. Sutra ćemo ići da čupamo neki korov. On je jako fin. Pitao nas je koliko nas plaćaju na našem poslu i kada je čuo, rekao je: "Pa, dobro, i ja ću vas plaćati toliko".

Devojke su rešile da se malo zabave i odu na kupanje, iako je okean tamo još uvek hladan.

- Iako je 15 stepeni, ne možemo više da čekamo. Mi smo na Kejp Kodu (poluostrvo u Masačusetsu prim. aur) i iskreno sam mislila da će biti malo toplije, tako da sam bukvalno ponela sve letnje stvari, a baš je hladno. Međutim, rekli su nam da treba da sačekamo još nedelju, dve i onda će da bude baš toplo - ispričala je ona.

Podelile su slike sa plaže, ali i foke kako se brčka u moru:

- Imaju i foke što je mnogo preslatko. Međutim, imaju i velike bele ajkule, srećom, ne na našem mestu.

Bonus video:

03:53

SRPKINJA SE NAŠLA NA GRANICI SA BELORUSIJOM USRED NOĆI: Molila sam ljude da me prevezu, bilo je KRITIČNO, a onda se pojavio ON!

(Espreso/Kurir/Preneo D.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.