SRPKINJA ZAGAZILA U ASFALT, NAPRAVILA ŠTIKLOM RUPU: Snimak se širi munjevitom brzinom po našoj zemlji, gledajte ovo
Foto: INSTAGRAM SAV_TAJ_LUDI_BALKAN / SCREENSHOT

ŠTA JE OVO?!

SRPKINJA ZAGAZILA U ASFALT, NAPRAVILA ŠTIKLOM RUPU: Snimak se širi munjevitom brzinom po našoj zemlji, gledajte ovo

Kad štikla probode asfalt, znaš da je vrelo

Objavljeno:

Visoke dnevne temperature koje vladaju poslednjih dana, od danas do petka će biti na maksimumu, a koliko je vrelo najbolje pokazuje snimak iz navodno Srbije na kojem se vidi kako štikla doslovno upada u asfalt.

Neverovatan snimak koji kruži društvenim mrežama, navodno je nastao u Srbiji tokom današnjeg dana. Kako se vidi na njemu, neimenovana dama je stojeći u mestu nekoliko puta lupnula štiklom u asfalt i tek iz trećeg puta je uspela.

Ovo i ne čudi ako uzmemo u obzir da je danas izmerena temperatura od 37 stepeni celzijusa.

"Kad štikla probode asfalt, znaš da je vrelo. Može prase da se vrti iznad betona.", navodi se u opisu stranice na kojoj je snimak objavljen.

Za sada ipak nije poznato da li je snimak zaista nastao tokom današnjeg dana.

Toplotni talas u Srbiji

Srbiju je zahvatio drugi toplotni talas ove sezone, a temperature će se u nastavku sedmice približiti i 40°C. Da podsetimo, prvi toplotni talas doneo je Srbiji pre 10 dana temperature do 36°C.

Sve do kraja ove sedmice Srbija će biti pod uticajem vrelog afričkog vazduha, koji će preko Mediterana jugozapadnim visinskim strujama stizati do našeg područja. Nebo će biti u potpunosti vedro i bez oblaka.

Maksimalna temperatura već sutra biće od 34 do 38°C, što znači da će u većini predela biti iznad 35°C.

Još vrelije vreme biće od četvrtka do subote, uz temperature od 35 do 39°C, lokalno u Pomoravlju i na jugoistoku Srbije do 40°C.

Očekuju se i veoma visoke vrednosti indeksa UV zračenja, pa se u periodu od 10 do 16 časova ne preporučuje izlaganje suncu duže od 15 minuta bez adekvatne zaštite.

Bonus video

01:22

OVO SU PRAVA KOJE ZAPOSLENI IMAJU KADA RADE NA OTVORENOM TOKOM VRUĆINA! Advokat obrazložio: U ovom slučaju mogu i da napuste teren

(Espreso/Blic/Stevica Rajčetić/Prenela D.Č.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.