DANAS I SUTRA PIK TOPLOTNOG TALASA! Bežite u hlad, živa u termometru ide i do PAKLENIH 40 STEPENI
Vrućine, Foto: Zorana Jevtić

toplotni talas

DANAS I SUTRA PIK TOPLOTNOG TALASA! Bežite u hlad, živa u termometru ide i do PAKLENIH 40 STEPENI

Danas u Srbiji sunčano i veoma toplo, temperature do 40 stepeni

Objavljeno:

U Srbiji će danas biti pretežno sunčano i veoma toplo, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod upozoravajući da će pik toplotnog talasa biti danas i sutra, kada će temperature dostizati do 40 stepeni.

Danas će duvati slab, promenljiv vetar, u Banatu i donjem Podunavlju umeren, jugoistočni. Najniža temperatura će biti od 16 do 24 stepena, a najviša dnevna od 35 do 40 stepeni.

Visoke temperature
Visoke temperaturefoto: Zorana Jevtić

U Beogradu će danas biti pretežno sunčano i veoma toplo. Duvaće slab do umeren vetar, jugoistočni. Najniža temperatura će biti od 20 do 24 stepena, a najviša dnevna oko 38 stepeni.

U Srbiji će se veoma topla vazdušna masa zadržati i u narednih sedam dana. U subotu će i dalje biti pik toplotnog talasa sa maksimalnim temperaturama od 35 do 40 stepeni Celzijusa. U nedelju i u prvoj polovini naredne sedmice na severu i zapadu Srbije očekuje se manji pad temperatura na između 30 do 35 stepeni, dok će se na istoku i jugu maksimalne vrednosti zadržati i dalje oko 38 stepeni Celzijusa.

Rashlađivanje
Rashlađivanjefoto: Zorana Jevtić

Za vikend i početkom sledeće sedmice, se uz lokalni razvoj oblačnosti, očekuje izolovana pojava kratkotrajnih pljuskova sa grmljavinom, a od sredine sledeće nedelje promenljivo i nestabilnije vreme sa češćom pojavom kratkotrajnih pljuskova i grmljavine.

Bonus video:

02:20

NI KIŠOBRANI NEĆE POMOĆI, DO VIKENDA SE OČEKUJU OZBILJNIJE NEPOGODE Meteorolog Todorović: Tek od OVOG datuma idu vrućine!

(Espreso / Beta / Prenela: J.N.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.