SRBI OPREZ! Zbog 5 stvari zmije će se zavući u vaš automobil
Zmija, Foto: Printscreen/Youtube/Voice of America

užas

SRBI OPREZ! Zbog 5 stvari zmije će se zavući u vaš automobil

Čak i mali otvor može biti dovoljan da zmija uđe u unutrašnjost vozila u potrazi za skrovištem ili toplim mestom

Objavljeno:

Zmije, iako fascinantna stvorenja u svom prirodnom okruženju, mogu postati pravi izazov ako se nađu u vašem automobilu. Evo nekoliko koraka koje možete preduzeti kako biste smanjili rizik od susreta s njima:

Redovno održavanje automobila

Redovno čišćenje i održavanje vašeg vozila ne samo da će produžiti njegov životni vek, već će i smanjiti šanse da privučete zmije. Održavanje higijene u kabini i prtljažniku može smanjiti skrovišta koja bi mogle privući ove gmizavce.

Zmija
foto: Printscreen/Instagram/serbialive_beograd

Provera područja oko automobila

Pre nego što uđete u svoj automobil, provucite brz pogled oko njega, naročito ako se nalazite na ruralnom ili zabačenom mestu. Ovo je jednostavan način da se uverite da nema zmija u blizini pre nego što otvorite vrata.

Zatvaranje prozora i vrata

Kada ne koristite svoj automobil, uvek zatvorite prozore i vrata. Čak i mali otvor može biti dovoljan da zmija uđe u unutrašnjost vozila u potrazi za skrovištem ili toplim mestom.

Poskok, Zmija
foto: Youtube printscreen/Jurica Galic Juka

Održavanje okoline

Ako imate dvorište ili garažu, redovno održavajte travu i vegetaciju oko njih. Ovo će smanjiti broj mesta gde se zmije mogu sakriti i takođe smanjiti njihovu verovatnoću da privuku vaš automobil.

Zmija
foto: Prinstcreen/Youtube/ADJexotics

Koristite zaštitne mreže

Ako živite na području gde su zmije česta pojava, razmotrite postavljanje zaštitnih mreža na otvorene prozore ili ventilacione otvore. Ovo može sprečiti ulazak zmija u unutrašnjost automobila.

Prateći ove jednostavne korake, možete smanjiti rizik od susreta s zmijama u svom automobilu i učiniti vožnju bezbednijom i prijatnijom.

Bonus video:

00:17

Jelena Đoković vozi bicikl

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.